Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коалицията на ГЕРБ и "Обединени патриоти" запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата – до пролетта следващата година. Идната седмица коалицията ще отхвърли вота на недовение, внесен от БСП. След това ще се решава за оставки на министри - въпреки че тези на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов вече са подадени, след като ги поиска Бойко Борисов. 

Това накратко са решенията от провелия се коалиционен съвет, изказани последователно от лидерите му Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и накрая - от премиера Бойко Борисов. 

Вотът на недоверие на БСП ще бъде отхвърлен. 

Служебно правителство - абсурд! – декларира Борисов, давайки да се разбере, че оставка няма да се подава по начин, който да доведе до предсрочни парламентарни избори. - "Тогава ще се поднови протестът с наш протест. Защото на този президент, незрял, фигурант, както го нарекоха..." 

След което попита Христо Иванов и наречената от Борисов "градска десница" защо не е имало протест и когато са излезли записите как "Шиши как нареди служебното правителство".

"А сочи моите министри за ДПС... Защо нямаше протест как Шиши нареди кабинета и зависимостта на Радев от Пеевски, който му редил кабинета. А вие не си ли зададохте тоя въпрос? А и като видях - върнете се и вие - кабинетът как е бил съставен. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост?", обърна се премиерът и към медиите.

Припомняме, че твърдението, за което говори Борисов, е част от СРС, публикувано от прокуратурата. И автор на това твърдение и репликата за "Шиши" и хората в служебното правителство на Румен Радев е... Васил Божков. Премиерът построи част от версията си за случващото се именно върху изнесеното от държавното обвинение по т.нар. досъдебно производство по повод записите с участие на Божков за държавна измяна. 

"България е правова държава и ние се движим по правила. Депозирани са оставките на министри, те имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил значителни неща. Всички видяхме по какви сценарии се развиват провокациите в протеста...", посочи още премиерът.

И изброи постиженията на всеки от тях - при Горанов финансовата стабилност, чакалнята за Еврозоната и членство в банковия съюз на ЕС, при Маринов - "няма неразкрито убийство, няма случай на побой над журналист да не се разкрива". МВР министърът се справил и с опазване на обществения ред при протестите, "въпреки че вчера стана ясно как се движат провокациите на протеста". За Караниколов Борисов отчете, че като министър е способствал за повишаване на БВП за три години и има "рекорден ръст на инвестиции и БВП".

Последва разказ на Борисов на версията му за атаките срещу тези министри и властта (предния ден от съобщение на ГЕРБ се разбра, че трите оставки са поискани за опровергаване на внушенията за връзки с ДПС - б.р.):

"И всичко това, с много добре подбрана тактика в обществото, се привързва към Делян Пеевски и ДПС. С, разбира се, много любезното съдействие на хора от така наречената градска десница, които с вчерашните разговори, които прочетохме (на Божков записите - б.р.), се управляват чрез фейсбук. Защото много е странно - единия ден тичат към "Росенец", прибират се, на другия ден тичат пред МВР - прибират се, на третия ден тичат на хотел "Берлин", пият кафе и си отиват. И проблемът за тях е приключил"...

Борисов се обърна към Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", че ще му даде поисканите от него документи за "Лукойл". И попита:

"Защо като вицепремиер, защо като министър на правосъдието не отиде да ги прочетеш, не постави въпрос на оперативно заседание на Министерския съвет, защо не поиска от колегите си икономически или финансов министър да ти ги даде?

Иванов бе вицепремиер във втория служебен кабинет на президента Росен Плевнелиев и министър на правосъдието във втория кабинет "Борисов", докато не подаде оставка на 9 декември 2015 г. заради несъгласие с политиката на правителството по съдебната реформа. Документите, които Иванов иска по отношение на "Лукойл" от 2018 г. насам и които Борисов казва, че ще му предостави, са свързани с ревизионните актове на "Лукойл" от края на 2016 г. и от средата на 2017 г. Проверките - според Иванов, са правени от Националната агенция по приходите, но са му отказани, когато подава заявление за достъп до обществена информация.

 
"Тази евтина политика, която се прави, затова се съгласихме с колегите да се мобилизират партиите и да преодолеем вота на недоверие. Защото най-гротескното е БСП да иска вот на недоверие и като им видях и мотивите - те са просто изсмукани от пръстите. Да говориш за водната криза в Перник, като направихме в рамките на месеци и модерните водопроводи, и цялата канализационна и водоснабдителна система на града се работи, и язовирът се напълни, и на Радомир пускаме водата... От 70 години непипано, несвършена нула работа от тях... Дори техният кмет, който се оказа добър кмет, не си изкриви душата... те ми искат вот", заяви Борисов.
След което за пореден път предупреди: 
 
"Така или иначе предстоят много трудни месеци. Виждате, броят на починалите се вдига (от COVID-19 - б.р.). България е единствената държава, която отрече пандемията. Другите държави затягат режимите. Ние дори, всеки здрав разум, който се опитва да каже, че тази пандемия не е отминала...", каза той и даде примери с връщането на маските във Франция например. 
Направи и своя прогноза какво ще се случи, ако на власт дойдат "лицата от протеста": 
 
"Предстоят много тежки месеци, това казах на колегите. И като гледам лицата на протеста, аз ги познавам всичките, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира веднага. Ние сме ги видели. Декември, януари, февруари ще бъде тежка икономическа и социална криза... Не е по силите на една партия и коалиция да преведе държавата през това бурно море, по-художествено да се изразя. Трябва консолидация на цялата нация. Да има разделение в тази криза...
 
Следващата заявка на Борисов бе, че ще има промени в управлението, но отново повтори, че трябва да се мисли какво ще се прави в зимните месеци с предстоящата криза и в "чии ръце ще гръмне кризата даже няма значение...".
 
...Ще пострадат народни маси. И го казвам с цялата си любов към хората, към държавата си. Няма никакво значение, да не би да е удоволствие да си премиер, да не би да е приятна тази работа, или министър. Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-опитен, по-знаещ?"
Премиерът разказа, че предния ден му се е обадил президентът Георги Първанов, с когото били политически противници, но работели заедно, както се прави във "всички бели държави".
Тогава - по времето на Първанов, България била в изолация, а сега има пълна подкрепа и от ЕС, и от САЩ, заключи Борисов, позовавайки се на решението за прием на България в чакалнята на еврозоната. 
 
Борисов заяви, че са го учили да не отговаря с обидни епитети на обидни епитети, защото "ставаме като тях", но добави: 
"Но се видя мафията какво управлява и как иска да управлява с есемеси, с кои лостове." 
 

 

Ключови думи

Коментари

....

Това няма да укроти масите. Само ги провокира още повече.

ДПС > ГЕРБ + БСП

Ще ти цитирам визепремиера от снощи (Лице в Лице) “Инвестирахме достатъчно истерия в обществото”
 's picture

godo1952

Калин

Селянинът от Славяново, станал президент с помощта на руските служби, глътна много голям и корав залък, наричайки прокуратурата МАФИЯ. Този залък много ще му заседне в гърлото, а тези юмруци дето ги размахва срещу Гешев, наричайки го мафиот, ще се превърнат в дългосрочен бумеранг срещу жалкото му президентстване. Гешев писмено и устно ще уведоми европейските институции за заканите на Радев, за да оформи окончателно образа на този безличен човек, който и без това нямаше работа в тази институция. Не знам колко интелигентност е нужна, за да знаеш и разбираш, че дори един селски кмет ще си подбира думите отнасящи се до прокуратура и съдебна власт. Радев реши , че е нещо като Далай Лама, реши че може да иска оставките на английската кралица, на принц Чарлз, на папа Франциск и компания. Ами то няма по какъв друг начин да се нарече освен липсата на самоконтрол, злоба и простотия. И трите неща са свързани и вървят заедно.
 's picture

Бобо

Кауинчо

Селянинът от Славяново стана президент благодарение на Бацко Тъпото, когато в последният момент сложиш леля Цецка в кампанията то тогава и магаре би спечелило срещу нея, а иначе няма по покорен пред руските служби от нашинкия, примери колкото щеш....
 's picture

Petyo9

Годо, или Калине,

много е прав Бобо. Бойко Борисов е един от основните съучастници по инсталирането на Румен Радев за пРезидент. Помниш ли как изпили нервите на всички като изчака последният възможен срок преди да обяви кандидата на ГЕРБ за Президент. Ако месеци преди това беше застанал зад Росен Плевнелиев сегашният Президент нямаше да се казва Румен Радев - със 100% сигурност! Ако беше посочил някоя по-избираема фигура също можеше да разчита на нещо. Когато в най-тесен кръг (около Борисов) се е обсъждало името на Томислав Дончев, ББ твърдо отсякъл: "Не, в никакъв случай! Тоя е прекалено умен!" Демек - може да се еманципира също както това стори Плевнелиев. А когато, в края на краищата, посочи Цецка Цачева, това слиса дори и най-отявлените гербери. Така наля над 270 000 герберски гласа за Румен Радев. Това е факт. Румен Радев е "избран" с решителната подкрепа на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов.
 's picture

tdrgrgv

Мутро,сбогом

Мутро,сбогом

Съществената разлика е Гешев!

Ало Борисов! Махнете Гешев и ще изкарате до край мандата си. Гешев и неговите изцепки настрои хората да протестират. Откъснете се от ДПС и махнете Гешев!
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Да се махне Гешев?

Да иска да се махне Гешев е все едно Борисов да иска да махне Лозан Панов. Така и не се научиха някои хора, че съдебната власт е изцяло независима от изпълнителната. Гешев може да го махне само ВСС.
 's picture

Бобо

Бацо смешника

Колко е жалък Бацко, Прасето и Доганя го врътнаха с двеста с назначаването на Каскета. Без намесата на Каскета Президента беше никой, и изведнъж му изписаха вежди, направиха го без да иска значима фигура, а с акцията на Росенец го довършиха нашинкия, хлипа като пале, а Доганя в това време бере еко домати от оранжерията и доволно се хили. Бацун го употребиха и сега ще го оставят, а Гешко лудото само това чака..... като нищо ще го погне, само и само да угоди на тълпата. Такива неща се случват в държава управлявана от простаци....

Браво на ББ и ОП!

Не сдавайте властта на Минеков и тумба неграмотници! Не искаме отново червен терор!
 's picture

Petyo9

Колега форсварет,

приличаш досущ на червените бабички които ядат безплатни кебапчета на връх Бузлуджа на символни за БСП(к) дати. И те не знаят какво защитават, но вярват. В какво вярват също не знаят но не ги и интересува. Само вярват. Не искаш червен терор? Но той не идва от Минеков, а от тумбата неграмотни калинки во главе с Винету. Но това теб не те интересува. Ти продължаваш да вярваш в ГЕРБ и ББ.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Борисов, с Валери, Каракачанов приличате на износени стари

любовници, които вече младите им партньорки не ги искат, но те с насилия, интриги, заплахи, със заливания с парфюм, за да не смърдят, ги принуждавават да ги търпят. Народът не ви иска. Във ваше лице надодът не вижда съзидатели, а насилници, обирджии, лъжци. Народът е убеден в по голямата си част, че Горанов и Борисов са създали схема за рекети в големи размери, и показаното в Борисовото шкафче не е мираж. Със сегашните си действия насърчавате младите да вземат брадвите. 11 години, нещастници, рушихте България и я харизвахте на Доган и на Лукойл. Милион пъти да сте проклети, че работите срещу бъдещето на децата, внуците ни и срещу държавата ни!
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Абе,

Нощен страж,а кой назначи ВСС и чия собственост са повечето от кадрите му?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Главата на хидрата и Борисов! Първо неговата глава!

А Гешев е рожба Борисова.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

ДОНЧЕВ, мъдрец по поза, защо постъпваш като Орешарски. Толкова

ли си пристрастен към властта?!. Валери, кърджалийската, каракачанов са прости души. Кога ще хвърлиш оставка. Не гледей проклетникът и мъчителят на нарада Борисов. Тое е висаджия, комарджия пристрастен в кюлчетата, той няма душа, преструва се, готов и на вътрешна война. Нали си по умен. оттегли си от рекетьорите. А те, проклети да са, че работят срещу младите и държавата.Симеонов е най-върлият противник на оставката, по достоверна информация.

Софиянци!

Цяла България сега вази гледа! Както през 90-та тихичко скандирахте пред прозорците на Луканов: "Лукаанов, идии сии!" И вместо сега да спрете червената зараза с призив пред президентството: " РРадев, идиии сиии!" вие отваряте врата на червения терор! Ви есте първите които ще бъдете смачкани от Курнела, Минеков, Бабикян, Маямата.... Вие първи ще с ипродават жилищата и пак ще бягате зад граница! Някога софиянци водеха България, сега коленичат пред червения бацил!
 's picture

Petyo9

Неее,

ти колега си застанал откъм червения край на барикадата. И колкото и да се пънеш да пришиеш Маямата и Курнелия към Минеков и Бабикян (хибридно) хората не са чак толкова тъпи. Знаеш много добре, че с личното съдействие на Бойко Борисов и строената в две редици ПГ на ГЕРБ Мая Картечарката стана омбудсман (parliament.bg). Знаеш много добре, че всички лобистки закони са гласувани от ГЕРБ с мощната подкрепа на БСП и ДПС. Ако се опиташ да отричаш, официалният сайт на НС и протоколите от гласуванията по законите мигом ще разкрият какъв лъжец си (parliament.bg). Знаеш много добре, че Бойко Борисов и Курнелия Нинова се джафкат само при наличие на микрофон и камера - да видят всички какви "врагове" са. Пълно единомислие и единодействие. Както по отношение на руските енергийни проекти, така и по отношение на въоръжените сили, така и по отношение на съдебната система, по отношение на всичко. Тъй, че не се хаби да хибридиш...
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Решетниковия президент -хибридент

вчера си пуснал песента "Еще не много , еще чуть-чуть" и радостно докладвал на Центъра , че работата е почти свършена . Днес разбрал , че нещата са съвсем различни и го втресло , защото Центърът не прощава провали...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.