Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С викове "добро утро" и "искаме кафе" "и мляко" - на два гласа, активисти и симпатизанти на "Демократична България" се събраха тази сутрин пред портите на емблематичния хотел "Берлин" в столичния кв. "Бояна".

А адресатът е ясен - депутатът от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски.

"Надяваме се, че ни чака вътре с кафе", заявиха от младежката структура на "Да, България", част от ДБ, чиято бе инициативата за акцията.

Но портите и бариерата останаха все така затворени.

"Ставай да почиваш! Не е ли време за пети път да отидеш на работа тази година", приканваха Пеевски участниците в демонстрацията, очевидно препращайки към пословичната трудолюбивост на народния представител в парламентарните комисии и в пленарната зала.

"Това в много негостоприемно, честно казано", въздъхва младеж след половин час пред затворените порти, когато все още никой не е изляъл да почерпи с кафе.

За сутрешното пиене на кафе дойдоха и общинските съветници Методи Лалов и Борис Бонев.

Около 8:30 ч. започнаха да прииждат все повече граждани. 

А какво искат да попитат Пеевски? - "Как успява да съвместява напрегнатата си работа като народен представител със задкулисното управление на държавата?" 

Както и: "Как и защо с г-н Доган нямат право да влизат в Турция?" И още: "Как фалира "Булгартабак"?"

"Много бих си побеседвал с него - как се случва работата. Може би в Еквадор и в Гватемала се случва" - посочи представилият себе си като "прост гражданин" Виктор Иванов.

Около 9 ч. на тясната уличка пред хотела се бяха събрали вече около 100-тина граждани, но виковете "Пеевски, излез" оставаха все така безплодни.

"Необитаем хотел", констатира Десислава Николова от "Да, България".

Активистите облепиха металната врата с плакати с лика на депутата. Един обаче упорито падаше, което предизвика ироничното подмятане "не поругавайте иконата".

На акцията бе дошъл и бившият син активист Николай Гацев, който опита да провокира с бутане на металната порта, което мигновено му спечели неодобрението на присъстващите.

"Това е мирно пиене на кафе!" -  "Аз съм малко по-радикален. А и нали това е хотел, регистриран е като туристически обект, искам да отида на хотел. Бъдете малко по-бойки!", заяви в отговор Гацев.

И бе дружно изгонен с вика, познат от антиправителствените протести: "Довиждане." 

Около 9:30 ч. хората изпиха кафето, което сами си бяха донесли, а в хотела така и не се появи признак на живот.

 Многозначителен е и фактът, че наоколо нямаше нито една патрулка на полицията или частна охрана.

Лицето вероятно не бе у дома, за да почерпи.

 

 

 

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Мамини сладки джендърчета!

Мамини сладки джендърчета!
 's picture

smarf

Коляч

Ох, батково тлъсто прасенце! Каква хубава пръжка ще стане от теб.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.