Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Основанието за протестите не може да бъде Гешев да се маха, след като той е на работа от шест месеца. Нито съм му фен, нито нищо. Той работи за повишаване на обективността. Бяха задържани знакови фигури."

Това заяви днес пред Нова зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който коментира повишеното напрежение в страната след поредния - шести - ден на протести в почти всички големите градове. 

Очаквано - той на практика обясни, че зад организаторите на протеста стоят "пари, изпращани от Дубай". Очевидно той имаше предвид обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Арабската страна. Припомняме, че вчера прокуратурата пусна поредна порция доказателствен материал. Този път записани разговори, които според обвинението показват, че Божков използва политици ( Александър Паунов от БСП) и журналисти (Огнен Стефанов), за да дирижира протестите в страната.

"Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, агресират, замерят със стъклени бутилки. Всичко това цели да нагнети напрежението. Ние го очаквахме", допълни днес Симеонов.

За него няма съмнение, че всичко било дирижирано от хората с 18 обвинение. Точно колкото има Васил Божков. 

"От хора, които са с явно изразена подкрепа за президента. Ситуацията не е за подценяване", загрижи се лидерът на НФСБ.

Според него едно от изявленията на Божков, чуто в записаните разговори - това, че протестът може да се дирижира дистанционно доста лесно, било изключително самонадеяно. 

"Затова става въпрос за директно управление. За мен тези, които се управляват от Дубай, са няколко хиляди. Той казва над 10 000 - аз не го вярвам, но със сигурност групата е голяма"

Симеонов обясни и че нищо толкова страшно не става, напротив - такива протести имало и друг път и даде пример от ноември 2018 г. - когато имаше автопоходи с блокиране на възлови пътища в цялата страна. 

Все пак Симеонов призна, че е добре да се проверят и изтеклите записи с гласа на премиера Борисов от преди няколко седмици, но допълни:

"Аз имам съмнения, че вторият запис е монтаж. Да се провери. Но да се провери и президентът, който казва, че трябвада се "оттакова" въпросът с жена му"

Коментари

 's picture

tdrgrgv

Валери,от ден на ден все

Валери,от ден на ден все повече ти проличава колко голям боклук си.

Скатавката

Скатаджията се скатава по байтошовски. В очевадно съдружие с милиционери и турскоговоряща московска агентура.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.