Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„САЩ подкрепят протестиращите в България, докато лидерите на ЕС си траят.“

Такова е днешното заглавие на „Политико“ за събитията у нас.

Американското посолство в София демонстрира влиянието си, като застана зад протестиращите срещу корупцията, искащи оставката на премиера Бойко Борисов, изтъква изданието. И допълва, че той е ключов съюзник на германската канцлерка Ангела Меркел и европейските лидери избягват всякакви критики през последните дни въпреки ескалиращия скандал.

Отношенията на САЩ с България са деликатни. Двете страни са съюзници в НАТО и САЩ проведоха съвместни учения с българските въоръжени сили. Вашингтон обаче е обезпокоен от дълбоките исторически връзки на страната с Москва и забавянето на диверсификацията, която да я отдалечи от руските енергийни доставки.

Макар в изявлението на американското посолство да не се споменава за исканията на протестиращите за оставка на Борисов и главния прокурор Иван Гешев, няма съмнение на чия страна са симпатиите на САЩ, заключава „Политико“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.