Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иън Маккелън призна, че навремето се е опитал да убеди Патрик Стюарт да не приема ролята на капитан Жан-Люк Пикар в „Стар Трек“, защото се тревожел, че участието му в научно-фантастичния сериал ще навреди пагубно на кариерата му в британския театър.

На 13 юли Патрик Стюарт става на 80 години и по този повод „Гардиън“ събира няколко стари познайници на актьора, за да разкажат своите спомени за него.

Маккелън определя колегата си като „класическия актьор в трупите на Кралския Шекспиров и Националния театър“.

„Той вече отдавна ми е простил съветът ми да не рискува солидната си кариера на британската сцена, като пропадне в несигурното бъдеще на „Стар Трек“. Фактът, че той си уреди тази работа, е прекрасен пример, че късметът понякога е на негова страна и това ще бъде вълнуваща глава в мемоарите му, които той трябва да напише. Има толкова много за разказване“, споделя Маккелън.

Противно на очакванията на Маккелън, образът на Пикар се оказва пробив за Стюарт в американската телевизионна индустрия и става любимец на феновете по цял свят. Той играе капитана цели седем сезона, в ролята си се връща с голям успех и в четири спиноф филма от франчайза. Стюарт и до днес продължава да въплъщава пълководеца в сериала „Стар Трек: Пикар“ на Си Би Ес, чийто първи сезон дебютира тази година при позитивни отзиви на критиката. Студиото вече е дало зелена светлина за производството на втори и трети сезон.

Освен Маккелън, с думи за рождения ден на Стюарт пред „Гардиън“ излизат още Уилям Шатнър, Дейвид Тенант, Алисън Пил и други.

„Той е любов, интелектуалец в тялото на атлет – споделя Шатнър. – Веднъж трябваше да снимаме сцена с коне заедно и аз му препоръчах да си надене дамски копринени чорапогащници, за да не се протрие. Той само кимна с глава в знак на благодарност. Когато излезе от гримьорната, носеше дантелени чорапи, и то над костюма си. „Не, не, Патрик, под костюма!“. Смяхме се, както обикновено правехме. Не знаех, че е толкова стар.“

89-годишният Шатнър си партнира на екран със Стюарт тъкмо в „Стар Трек“, където влиза в образа на капитан Кърк.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.