Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Директорът на СДВР Георги Хаджиев е назначил проверка, но още не е наясно с резултатите, след като сутринта пред бТВ майката на единия от задържаните и пострадали покрай протестите - Димитър Педев, разказа, че той е бил бит.

Тя обвини полицаите, че дори не й е съобщено, че 29-годишният й син е бил първо в районното, а после се е озовал в "Пирогов".

Нейният случай не е относим към публикуваните видеа с бой под колоните на МС - синът й е задържан около 21:30 ч на 10 юли на Орлов мост, обяви шефът на столичната полиция, като каза, че днес излизат пред медиите, за да се чуе и тяхната гледна точка.

Хаджиев обяви, че с негова заповед са назначени проверки и за действията на подчинените му и обеща, че до един месец те ще са готови.

На няколко пъти главният комисар апелира да се даде време на ръководството на столичната полиция да провери каква е обективната истина. Данните били много, а още преглеждали всички камери.

Що се отнася до 29-годишнто момче, за което се разказа пред бТВ, той обяви, че на "лицето" е образувано дело по квалификацията за "тежко" хулиганство - чл. 325 ал. 2 НК, включващо изключително груби и непристойни действия - както срещу органите на МВР, които опитвали да го предупредят многократно, така и срещу друг гражданин.

Младежът в районното отказал да подпише декларацията, но въпреки това е извикан екип на "Бърза помощ", а после се озовал и в "Пирогов", стана ясно от преразказа на полицейския шеф.

Дайте ми време за проверките, призова Хаджиев днес.

А на конкретния въпрос отговори:

"Няма как към настоящия момент да ви кажа дали е бит или не е бит."

Шефът на столичната полиция напомни, че арестът на Първо РПУ има камери и ще "бъдет снети записите".

На въпрос как все пак се е държал Димитър Педев, той отговори:

"Не бих могъл да коментирам пред вас думите и изразите, с които ги е нагрубявал, защото те не са за пред обществото."

Отправяни си му многократно разпореждания за да спре. 

Хаджиев обяви, че към момента не може да даде точна цифра – колко са случаите на агресия от двете страни, защото това било „изключително огромен обем от информация“

На въпрос - вярно ли, както каза премиерът Борисов, че протестиращи се готвели да запалят МС, той каза, че няма да обсъжда оперативна информация, но че да, имало притеснителни данни, че протестиращи пръскат полицаите със спрей и със спирт.

Коментари

Смях!

Вчера колко протестиращи бяха пребити от полицията? Николко! А колко камъни и бутилки бяха хвърлени срещу полицоите? Николко? Само аз ли виждам връзката? А милия студент от Хага... баща му как си призна че тренира бокс и бойни спортове??? Дали не се е пробвал на полицаите? Аз не бих посегнал на полицай!!!
 's picture

Бобо

шефа на СДВР

Този тулуп от снимката само като му видиш физиономията и разбираш, че е бит по рождение, последния му бой е бил с радиатор по главата за да има някоя и друга гънка.... Това Симеоново явно е люпилня за тулупи.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Какво разследеане следе като цялото зверство е документирано. Жалки милиционери. Бойко да не е задрямал някъде? Не вижда ли че неговата полиция го саботира?Лустрация е нещото което е нужно веднага, ЛУСТРАЦИЯ.
Филип Боев's picture
Филип Боев
Филип Боев

Директорът на СДВР Георги Хаджиев е назначил проверка, но още не

Има ли друго място в България, освен МС с по-добри и по-законни камери за видеонаблюдение, че да търсите други записи? Досега ако не сте отстранили от работа значи сте им дали възможност да се сговорят за показанията си. Простосмъртните заподозрени веднага се отстраняват от работа за да не укрият доказа-телства или за да не пречат на разследването!
 's picture

Kovatz

Нищо ново

Тия подлеци започват да бият, когато демонстрантите започват да се разотиват и остават малко свидетели. Така беше през януари 1997 г. Страхливци!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.