Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малко преди старта на четвъртия пореден ден на антиправителствени протести, с искания и за оставката на главния прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов излезе с обръщение към демонстрантите - да не се поддават на емоцията, адреналина и провокациите. Защити подопечните му полицаи и попита какво налага те да бъдат замеряни с бомбички и бутилки. 

Както е известно, двама души влязоха в болница след като бяха бити oт униформените при протеста в петък, когато се стигна до размирици. Един от тях е 21-годишният студент в Хага Евгений Марчев, който е категоричен - че не е провокирал агресия. Подобни разкази има и от други пострадали протестиращи.

"Не мога да коментирам конкретни изявления, разбирам родителите и момчето. Дали е така, не мога да кажа. Истината ще бъде доказана. Когато полицаите сгрешат, си носят отговорност", заяви комисарят, като в същото време изрази съмнение, че състоянието на младежът е толкова тежко, щом сам е напуснал днес "Пирогов".

В петък бе организиран и митинг в подкрепа на управлението - с участници структурите на ГЕРБ от страната.

Още тогава стана ясно, че в редиците на протестиращите има внедрени провокатори. Такива имаше и на протеста снощи, но те бяха изолирани от доброволци, организирани от т. нар. Отровно трио - Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков. Доброволците застанаха на първа линия - между кордона от полицаи пред централния вход на Министерския съвет и младежите, показващи умения по футболна хореография от трибуните, с което може и да са предотвратили евентуален сблъсък с полицията.

Снес по повода Иванов заяви: "Самите хора от протеста вчрта казаха че има провокатори, те сами ги изведоха. Това че не се потвърдиха техните подозрения е друг въпрос".

Главният секретар заяви още, че го "боли" като гледа коментарите в социалните мрежи. Обвиненията били "безпочвени".

"Те (полицаите) не са отдушник на вашите емоции. Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и с бутилки. Защо? С какво са виновни полицаите? Разбирам че не всички хора са такива, но нека полицаите не са отдушник на агресията на протестиращите", заяви още.

Униформените не можело да се отдръпнат и да оставят институциите без охрана.

"Не можем да оставим хората безнаказано да вършат престъпления, да вършат погроми", посочи още.

Ключови думи

Коментари

Полицаите

имат право да се защитят. Студента от Хага, който е и боксьор си пробва уменията срещу полицаите и го пребиха!! Ако не беше посегнал щяха ли да го бият?
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Зайо Байо,

Ма ти не ги ли тренира за това. Като завеждаше футболните агитки . Ми на последното шоу - га заведе и изведе украсите нямаше ли бомбички? Онуй с хореографията с дясната изпъната напред за поздрав ръка. За което дори УЕФА ни "почете". Апропо - кво стана с убийците от Черковна? До Зрънчото. Що не са фалите с тях? Обществения интерес да нахраните,
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Те (полицаите) не са

"Те (полицаите) не са отдушник на вашите емоции. Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и с бутилки. Защо? С какво са виновни полицаите? Разбирам че не всички хора са такива, но нека полицаите не са отдушник на агресията на протестиращите", заяви още. Това че някой е престъпил правилата хвърляйки бутилки, дава ли основание на полицаите да престъпят правилата ? Ако комшията ми е престъпник (краде ми чистачките например), това оправдание ли е и аз да стана престъпник (да му открадна чистачките) ? Вместо да се лиготи по хвърлените бутилки, да се стегне, да издири полицаите побойници И ДА ГИ УВОЛНИ С ШУТОВЕ !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.