Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален.

"Действията му ни подсказват, че крие нещо".

Това заяви в ефира на Нова тв президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по адрес на наследника си на "Дондуков" 2 Румен Радев.

По думите на Плевнелиев "това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици, провокатори - също сме виждали". Факт, в мандата на самия Плевнелиев се случваха протестите срещу кабинета "Орешарски", в които протести участваха и активисти на ГЕРБ, а самият Плевнелиев бе обявил, че снема доверие от правителството.

"Големият проблем е в действията на президента Радев. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира днес президентът (2012-2017).

Очакванията му били, че държавният глава "ще продължи с действията си". Защото:

"Това му изнася. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете."

Бившият регионален министър в първия кабинет "Борисов" посъветва и Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

"Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях две години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", заподозря Плевнелиев.

И накрая прогнозира, че няма да има предсрочни парламентарни избори.

Ключови думи

Коментари

Жалката плюнка Росенант...

Неговият мандат - с подписването на коленце в аеропорта на назначението на Пееф, със скатаването му от площада по време на протестите 2013, с дългото му мълчание, докато чакаше Цветан Цветанов да определи "стратегията" на Герб (и най-вече пазарлъка с Доган), опитите му да замаже положението с ограбената от Мутрата и него КТБ... Тоя ли мухльо, отсвирен и от Мутрата, и от жена си ще дава оценки за "успешен" президентски мандат? Ай сиктир бе.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

По плевнелийски, по мижитурски

Какво ли пък крие съветското изчадие Румен Расколников... На всички е ясен злобният руски резидент, само Росен се губи в догадки.
 's picture

Petyo9

Тоя съвсем пропадна

морално! Беше герой когато прояви изключителна смелост и игра на ръба на закона но не допусна назначаването на едно от знаковите лица на мафията (Венета Марковска) за конституционен съдия. Беше герой когато отстояваше българския национален интерес, когато громеше хибридните атаки на Кремъл. Беше герой когато свали доверието си от правителството на Пламен Орешарски. Беше. Искрено го уважавах. Но ... човек (някои хора, не всеки) се променя. Сега защитава мафията.
 's picture

Бобо

Мижитурката

Този мухъл се беше прибрал , но жалката герберащина го е изкарала отново на амбразурата.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Пастирке,

Мандата му ще бъде провален, когато изпълнителен директор на ЕРП го привика на килимчето в централата си във Виена. Както стана с теб. И той отиде като теб . С подлога като теб дори Президента на ЕРП-то не пожела да се срещне. А сега си виж къде те турна и първата ти дама от тогава - на бойкомета със завалиите

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.