Изявлението на президента Румен Радев не мина и без реакцията на главния прокурор Иван Гешев през новото му предпочитано средство за комуникация - Туитър. В две поредни съобщения в социалната мрежа той нареди държавния глава до "Черепа и останалите олигарси на прехода".

 

"С поредното си изявление срещу независимата съдебна власт, бранейки обвиняемите си сътрудници, политикът Радев се нареди до Черепа и останалите олигарси на Прехода, ограбили живота на цяло поколение българи. Ние, прокурорите, оставаме на страната на народа!", написа Гешев.

Освен това според него президентът е нарушил Конституцията на България. В извънреднотото си изявление Радев призова за оставка на правителството и главния прокурор.

"Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши независимостта на съдебната власт и да окаже груб натиск върху Прокуратурата на Република България. С това си действие Радев наруши Българската Конституция, уреждаща разделението на властите!", обяви още Гешев в Туитър.

 

 

 

 

Малко по-късно главният прокурор продължи да туитва, като уведоми, че подопечната му институция подкрепя действията на МВР. 

"Прокуратурата застава зад законосъобразните действия на МВР срещу провокациите на платени агитки на Черепа и други олигарси. Няма да позволим нарушаване на конституционно установения ред от лица от криминалния контингент. Благодаря на всички полицаи, които защитават гражданите!", написа той.