Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МВР е разполагало с оперативна информация за готвен погром над протеста в петък вечерта, а служителите на полицията са били замеряни със стъклени бутилки, спрейове и заливани със спирт. Ето защо е трябвало да се противодейства на платени провокатори. Така главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни използването на сила от страна на полицията на снощния протест.

Той каза, че се позовава и на оперативна информация, според която "доста от нещата на протестите" се финансирали извън България. С думите, че не може да го докажe, Иванов разказа, че платени протестиращи вземали различни суми като минимумът бил 40 лв. Организаторите били "обвиняеми, хора с много пари, които целят дестабилизация и падане на правителството", но не посочи имена.

Той нарече провокаторите на протеста „лумпени” и ги свърза с агитките на футболни отбори. Според оперативните данни на МВР финансирането им идвало от чужбина от "издирвани лица", били и представители на хора, които "имат интерес да предизвикват безредици"

"Имат си тактика, едни хора с телефони им дават указания", каза главният секретар на МВР, намеквайки за участие на обвиняемия бизнесмен и доскорошен собственик на футболен отбор Васил Божков.

След снощните сблъсъци обаче на съд за хулиганство и неподчинение на полицията отиват осем души, които нямат общо с футболните агитки.

"Опитваме се да не вземаме страна. Искам да ви кажа, че всички полицаи бяха подробно инструктирани да не използват сила. Те не са полицаи от вчера, всички имат богат професионален опит."

"Не пазим нито една политическа сила, а българските институции, за нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент", коментира още главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов съобщи, че има данни за готвени подобни провокации и на организирания днес протест.

Общо 18 души са задържани снощи, има трима ранени полицаи, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев. Двама души са пострадали и закарани в „Пирогов”, те са в добро здравословно състояние.

Коментари

 's picture

cos

cos

Стари ченгесарски постулати. Да не забравите да кажете, че сме гейове.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

¿?????

А и ний ги знаем тез хора. На контрапротестите в поддръжка на един Каскет. Дет бърка Керенски с Каренин. А организаторите им още от Орлите през 2013- та си ги знаем.. С макиажната кръв едно кръвно да спасяват. Нъл тъй Зайо Байо.. И ти си ги знаеш като пилотираше агитките до Герена. И до "В Левски" ги изпроводи. С изпъната ръка хореографията да си изиграят . И що не ни показвате вече месец РИТОНА ? Ша ни го покажете, га с камерите от входа на Дондуков 1 ни покажете как полицаите ти от третия ред на кордона се "грижиха" за децата ли? Ма те бръснатите глави като теб са много ербап пред децата Но на Росенец никакви ги няма Както ги нямаше и на татамито .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.