Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Решението на турския Държавен съвет за отмяна на едно от символичните решения в съвременна Турция и решението на президента Реджеп Ердоган да постави „Света София“ под управлението на Дирекцията по религиозните дела са достойни за съжаление.

Това се казва в специално изявление на върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел.

Дипломат номер 1 на Европа припомня, че Турция има добре установена традиция за опазването на културните паметници и на интелектуално и културно отваряне. А като член на „инициативата „Съюз на цивилизациите“ страната се е ангажирала с насърчаването на диалог между религиите и между културите, както и на толерантността и съжителството.

Ердоган подписа вчера указа да превръщането на „Света София“ в действаща джамия, каквато тя е била до 1935 г. Тогава Мустафа Кемал Ататюрк – основателят на светската турска държава, я превръща в музей.

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Редно е сега Германия да

трансформира джамията в Кьолн в катедрала. Ама... пуста религиозна толерантност.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.