Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато в София протести и контрапротести блокират града, утре се готви граждански щурм на парк Росенец, където е позициониран така нареченият Догансарай. Подобно на столицата обаче, и там се готви "контращурм".

бТВ показа как автобуси с младежи биват извозвани на километър от резиденцията, в която е настанен почетният председател на ДПС Ахмед Доган. По информация на телевизията "летовниците" пристигат от община Гърмен. На настойчивите въпроси на журналистката от групата заявиха, че пристигат на почивка. А един от тях, запитан дали са симпатизанти на ДПС, отвърна иронично: "Не, на "Атака". 

Както е известно, за 11 ч в събота е насрочено масово "плажуване" край резиденцията. Организация за пътуване и логистика, в това число и от София, тече от вторник. Акцията е провокирана от опита на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и двама негови сподвижници да стъпят на брега близо до "Догансарай". Тримата пристигнаха с лодка, но бяха посрещнати от гардове на НСО и избутани обратно във водата. Българското знаме, което Иванов заби на държавната територия, беше пренебрежително изхвърлено от един от гардовете.

Всичко това доведе днес до оставката на началника на службата.

Бариерата е свалена

В късния следобед в петък бариерата пред лятната резиденция на Ахмед Доган в "Росенец" беше демонтирана. А на нейно място се появи български флаг, съобщи бургаския сайт zonaburgas.

Снимка: zonaburgas.bg

300 метра по-надолу обаче на частния път се появи чисто нова, преместваема ограда, на която е написано „Частен имот.“

"Опитах се да премина през оградата, която беше леко открехната. Появи се обаче възрастнен мъж, който ми обясни, че не мога да продължа по пътя, защото това е частен, строителен обект. Докато разговаряхме се появи младо момче , което беше прикрило лицето си с медицинска маска до очите и ме помоли да напусна. Имаше бадж на ревера", разказва пред бургаската медия историкът Митко Иванов.

Коментари

в Росенец полицията е пускала

преминаване на хора с тениски с лика на Пеевски и е спирала такива с тениски с лика на Левски.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.