Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов заяви, че много се радва, но едновременно "му е криво" и не се радва от голямата новина на деня - влизането ни в механизма ERM-II.

Това стана на извънреден вечерен брифинг (трети за деня), след като Европейската централна банка (ЕЦБ) оповести влизането ни във валутния механизъм.

На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно – това е нещо за десетилетия напред - заяви Борисов. 

Само след няколко месеца ще има избори – нито аз ще съм, нито той, или каквото каже народът - това ще бъде.

Днес трябваше да сме заедно, народът трябваше да е заедно – цяла Европа гърми, че българската банкова система, българските финанси са там – при "белите държави".

А ние цял ден се мъчим да покажем кой кого мрази. Вместо сега да се прегърнат, да се радват, да играят хоро, ръченица – каквото искат... С маски.

Да ни е кеф... Свършили сме огромна работа – българите сме свършили.

А ние цял ден отбивахме атаките на българите, които пречеха това да се случи", каза още той.

Премиерът попита риторично по повод протестиращите отвън - посланиците сега дали пишат: "България е стабилна държава, елате да инвестирате в нея."

Явно по повод изказването на Румен Радев, повторено вече втори ден "Мутрите вън", той каза - че такъв е създаден от родителите си - по-едричък.

"Ами нима ние нямаме епитети?!

Моето предложение към - включително опозицията – е да се хванем, да работим. Митингите да са в заводите и фабриките, да работим денонощно. Такава криза се задава, толкова тежки времена се задават!"

Той изтъкна, че дори според най-гоемите финансови експерти, ще се възстанови растежът най-рано в първите месеци на другата година.

А тогава ще има и избори, и ако трябва - хората щели да ги пренаредят.

Разделна държава – не това е моята държава! И ако аз съм причината... ходил съм си два пъти.

Включително и на президента не му завиждам. Това ли е животът, който искаме политиците – да се плашим всеки ден със затвор...

 

Той дори се пошегува, че героят на деня е Радев, но не президентът, а гуверньорът.

Преди него управителят на БНБ Димитър Радев заяви, че това е"исторически акт, който ще има голямо значение за бъдещето на България".

Това е акт, който трябва да ни обединява – знам, че това няма да стане днес, каза той.

Владислав Горанов обяви, че освен финанси, става въпрос и за цивилизационен избор.

Ключови думи

Коментари

 's picture

tsnanev

Сега разбрах от къде идват

Сега разбрах от къде идват гръмките Фрази - мутри , крадци . Те идвали от Европа
 's picture

cos

cos

толкова бездушни, безчовечни, безсрамни и без достойнство....
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

27,09,2013 - Еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан: " сложи точка на ожесточения спор между настоящите и предишните, кой повече пари е договорил от безвъзмездната финансова помощ. Тя се изчислява по определена формула, която зависи от БВП на страната, като таванът е 2.35% от БВП. "Факт е, че България има най-ниския БВП и това води до най-нисък обем от средства на глава от населението в абсолютно изражение", каза Хан. Средно по 970 евро се пада на всеки българин за следващите седем години, докато дори новоприсъединилата се (1,7,2013) Хърватия получава повече от нас - по 1870 евро." А ний СЕДЕМ години преди Хърватия сме в ЕС!! А ЕЦБ и тя си го играйка процента от БВП-то.. За еврата дет раздава.. Та кой казвате ша е по-на кяр от нас? Второ - вижте си последната промяна в Закона за БНБ.. Докога ще ефиксирания курс. " Курсът на лева към еврото няма да бъде фиксиран в закон и ще подлежи на преговори с другите страни от еврозоната, Дания и Европейската централна банка, след като нашата страна ВЛЕЗЕ в т.нар. "чакалня на еврозоната"". На практика това означава, че ВСЯКА ДЪРЖАВА-ЧЛЕНКА на еврозоната ЩЕ МОЖЕ ДА ИСКА, КОГАТО СИ ПОИСКА промяна на сегашното фиксирано съотношение на българския лев към еврото в размер на 1,95583 лв. Ама вие си викайте УРА пред некролога на БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ.. А също така - интересувайте се от ПРОЦЕНТИТЕ за усвояваните от ЕС, ЕК, а и сега и от ЕЦБ.. Пари.. И помнете - ПАРИТЕ ОТ ЕЦБ СЕ ВРЪЩАТ!!!
 's picture

tdrgrgv

Не се мразим,ни мразим само

Не се мразим,ни мразим само вас,крадливата шайка от герб,мутрите.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Борисов, влизаето в Банковия съюз и в чакалнята

на еврозоната са добри новини, но те не са Ваше лично дело. Вашето лично дело, визитката Ви, е стандарта на живот. 11 г. управление за 21 в. е цяла епоха.Вие проиграхте това време.Вие сте средновековен човек. Вашият мафиотско-корупционен модел на управление е най -порочният в Европа. Затова сме най-бедните, затова имаме каскет за прокурор. Потиснете алчността си, подайте оставка и повече никога не се връщайте във властта.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Борисов, след казуса за 200 милионния рекет за частната

Домусчиевата ТВ, Горанов е в тежък психогенен стрес. Прикрива се, но това е истината. По добре е да го освободите.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Борисов,

не е трудно да направите хоро: Вие, Горанов, братя Домусчиеви, Доган, Пеевски, Лазаров от комисията по контрол на службите в НС, който е факир в лъженето.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.