В края на седмицата трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" е интезнивен, но и камионите, и леките автомобили се придвижват бързо. Засилени са и мерките за здравен контрол на гръцка територия, съобщават от БНР. Днес се очаква и извънредно заседание на гръцкото правителство и здравните власти да съобщят дали ще има затягане на мерките в страната заради увеличаващият се брой на заразени в съседните държави. 

На границата с Гърция преди Кулата има периодично леко натрупване на коли по трасето на АМ "Струма", но колоната бързо се стопява, съобщава кореспондентът на националното радио. След засилените мерки за здравен контрол на гръцките власти, на "Промахон" вече има няколко медицински екипа, които правят PSR-тестове на влизащите туристи, като заявката е за поне 3000 проби на ден. 

Тестуването става бързо, както и записът на данните от формулярите с персоналните QR-кодове. Резултатите излизат в рамките на един ден и се получават като съобщение на телефона.

Рекордният брой на заразени у нас през последното денонощие не отказа сънародниците ни да почиват на Беломорието, макар че някои се притесняват Южната ни съседка да не наложи временна забарана заради това. Такава индикация към момента обаче няма.