Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хората, които стреляли с гранатомет по Алексей Петров*, били наели апартамент "с пряк изглед", намерена била и схемата, по която искали да ликвидират и Делян Пеевски. Затова той има охрана от НСО. А случилото се на плажа на парк Росенец с Христо Иванов и "отблъскването му от НСО е "сценарий" - накрая Иванов отишъл да протестира в защита на тези, които го блъскали във водата.

Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който свика извънредна пресконференция тази сутрин в отговор на протестите от вчера. Това е и първата поява на министър-председателя след случилото се във вторник на плажа до т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Борисов започна изложението си с това, че "много ми е мила държавата, не ми се иска от глупост да се разруши всичко и после да има проблеми. А България го е правила много пъти с грешни решения и след това си хапем устните и съжаляваме. Иска ми се да го предотвратя."

"Преди 2 дни се разиграва следната случка - не скеч, не сценка - случка. Видимо публични лица - бил ми е вицепремиер, министър, лидер на партия, дебаркира видно с провокативна цел - като Христо Ботев на Козлодуй. Видно отива с цел, абсолютно не го виня.

Приемаме, че е това е най-добронамерено.

Как бил посрещнат?... Аз виждам артисти - единият леко върви, другият го бута, докато джапне във водата, и си го пуска, докато излезе обратно. Не мога да разбера защо трябваше да джапне...

Това, което е върхът на възмущението ми - сержанти ли са, офицери ли са от НСО - президентът да каже - взема и хвърля знамето! Това няма да остане скрито, той вижда, че снимат, те са отишли, за да направят филм. Свършва сценката...", разказа Борисов как вижда ситуацията от вторник. 

След това станало така, че Христо Иванов - защото президентът носи отговорност по закон за НСО, отишъл да протестира в подкрепа на тези, които го блъскали, продължи премиерът. Но протестиращите искали отговорност от Борисов: 

"Борисов ще отговаря? За кое? Четири години Румен Радев ръководи и контролира НСО. В тази комисия, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР.

То е, както аз свиквам съвета по сигурноста. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред. Когато НСО изпраща до тези служби писмо, той (началникът на НСО - б.р.) изпраща дневния ред. Може да вземе всякакво решение той, на базата на своята отговорност...

Само, че той сценарият продължава - защо се отива там и се връшат? Защо не се направи, когато ДПС не правеше кворум и искаше с БСП вот на недоверие? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри?

Карадайъ (лидерът на ДПС Мустафа Карадъй) винаги е подкрепял президента Радев? Тогава темата с ДПС не е стояла. Зашо? Защото са били удобни..." 

Премиерът се възмути, че сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно. После припомни как Валери Смеонов още през 2018 г. е попитал защо Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски имали охрана от НСО. И разказа, че понеже "патриотите" пътували с президента в делегации - да питат него. После добави: 

"Питал ме е Делян Пеевски защо е охраняван. Същите извършители, които стреляха по Алексей Петров с гранатомет, бяха наели апартамент с пряк изглед, намерихме и схемата - как е трябвало да бъде ликвидиран и Пеевски, и Петров.

Някой иска да ми вмени, че темата за охрана на тези двамата е моя, а тя не е. Аз съм убеден, че и двамата ще си свалят охраната, но отговорността е на президента."

"Така навремето България е паднала под османско робство - феодалите, болярите са се изпокарали", продължи Борисов на тема институционално противоборство. 

И пак се върна на "сценария": "Всичко това е добре разигран сценарий да се покаже колко гадни са хората от ДПС и как техните гавази..., ама те не са техни, те са на президента... и да го припишат на мен - сценарий."

И отново посочи, че "лично Радев" носи отговорност за НСО. И направи сравнение със себе си: "Аз искам оставката. Случи ли им се нещо на тези? При мен като се случи нещо в 12, към 3-4 сме приключили с процеса", заяви, визирайки гардовете, за които не е съобщено да са освободени от службата след инцидента в Росенец.

Борисов заяви, че няма да коментира квалификациите, които е чул за себе си на протеста вчера (Румен Радев заяви "Мутри, вън" и че мафията превзела изпълнителната власт б.р.).

"Българският речник е много цветущ, но надали има българин с толкова най-висши полицейски и политически ордени от мен, най-високите ордени на държавите...

Нали знаете: оставете простака да си говори, ако му отговориш, ставаш същият."

Премиерът обясни, че акциите били заради новината, която се очаква тази вечер - България да бъде приета в чакалнята на Еврозоната. И това не им харесвало на тези, които са против него. 

Крайната цел на всичко било да се стигне до гражданско и етническо напрежение. 

Борисов коментира и актуалната ситуация с COVID-19 у нас, като вчера по предложение на Националния оперативен щаб за борба с вируса, пак бяха затворени дискотеки и барове на закрито, бе забранена и публиката по стадионите. "В момента имаме медицински проблем - 40% от населението счита, че коронавирусът е безобиден. Ако е така - отваряме наново. В същото време казват - увеличава се броят на заразените. Да, ама като са без маски - ще се увеличат", заяви. И пак направи препратка към Румен Радев и призивите му от времето на пандемията за планирано разхлабване на мерките, за да не спира икономическият живот, като заяви, че правителството едва ли не се държало като опозиция и ще поиска дебат за отварянето на баровете - "да се знае, че с поведението си президентът Радев е допринесъл за разрастването на пандемията".

"На вчерашния митинг имаше повече отколкото на Локо-ЦСКА. Натъпкани", посочи още премиерът, визирайки празненствата след победата на "Локомотив" (Пловдив) над ЦСКА-София.

А на финала Борисов призова: "С цялата си отговорност им казвам - не го правете. Предстоят тежки години за икономиките. По никакъв начин не сме се разбрали за тези милиарди. В момента ни трябва абсолютен консенсус, абсолютно няма значение кой е управляващ. Просто трябва да знаем какво ни очаква."

* Бел ред. - по инцидента с Алексей Петров единият от установените украинци - Роман Логвиненко, вече има присъда от 10 г. на втора инстанция.

Ключови думи

Коментари

Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

Дрън, дрън

ярини......
 's picture

Pen40

Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов

Честно казано, нищо не се разбра от думите на премиера Бойко Борисов! На него в главата му е такава каша, конспирациите и суеверията се прескачат едни други, и в резултат устата му изрича невероятни безсмислици, които дори нямат логическа връзка и последователност. Сериозно съм обезпокоен, че България се ръководи от психично болен човек.
 's picture

tdrgrgv

Абе по твое време като гл

Абе по твое време като гл.секретар на МВР бая сган изтрепаха из София,за които се знаеше,че са пътници.Защо не ги пазеше НСО?
 's picture

tdrgrgv

тт

Така навремето България е паднала под османско робство - феодалите, болярите са се изпокарали", продължи Борисов на тема институционално противоборство. Леле,каква мисъл.Но дали са се скарали кой колко да открадне повече?А президента не го коментирай,на малкия му пръст не можеш да стъпиш.Започна война ,в която народа не е на твоя страна.И никога няма да му простиш,че той е генерал от кариерата а на теб пагоните ти ги подариха.
 's picture

godo1952

Калин

На протеста Бабикян, Манолова, адвокат Хаджигенов, Ристю Бойкикев с байрака, къде е Йоло Денев бре ? Все отбор юнаци... Та ако не беше ДПС Румен Радев щеше да стане президент на Куково лято.

против си?

че всички са срещу мафията? Ти получаваш ли нещо от мафията, та я браниш?

Времена и нрави

Ех, днес и килърите с гранатомети не вземат поръчка без нарисувана на хартия схема.

отдавна

не слушам излиянията на Борисов. Той е манипулатор на ниско ниво, политиката "аз съм прост и вие сте прости" наистина действа. Прехвърля своите обвързаности с Доган и олигархията на всички други. Но това, че попадна в прегръдките на Доган, се вижда вече от всеки, който може да мисили. Верно , че много българи "мразят да мислят", както е казал шопа.
Обезличен Обезличен's picture
Обезличен Обезличен
България без национален Флаг

Кретена говори

Психично болният унищожител на България и българите отново показа авторитетно словоизлияние? Съмнявам се, че и той разбра какво, говори! Цитата на един истински и велик Българин: "Освободихме се от турците, за да ни яхнат нашите"...
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Борисов

отново се филмира. Той има няколко роли, които играе много добре. Силно му се отдава ролята на жертва. Някак приляга и на изображението му- дръпнати надолу очи, издават печал, килната на една страна глава, размисъл. Има и роля на добрия татко. Широка, малко замечтана усмивка, със закачливо пламъче в очите. Има и роля на свиреп човек. Издадена напред брадичка, свъсени вежди, острота в погледа. Изражение на посрани гащи му се отдава лесно, но той "рядко греши". Има и една друга по-скоро поза, отколкото роля,която играе пред високите чужденци- леко напрегнат поглед, с тревожно премигване, малка угодническа усмивка, според случая, или ганьовско добродушие, изразено в целувка и прегръдка. Та сега се е филмирал като жертва. Артист е и това му качество му помага.

Той и Людовик Четиринадесети

Той и Людовик Четиринадесети е бил артист, но последната си роля е изиграл на гилотината...

Ами то наистина всичко това

Ами то наистина всичко това си беше нагласено до последната минута от лайв видеата им.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.