Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Охраната от НСО на Доган и Пеевски трябва да бъде свалена.

Доган и Пеески, както добре знаем, не са никак бедни и могат сами да се погрижат за своята сигурност. На тях, обаче, им трябва НСО, за да демонстрират, че в България те са властта, че те държат силата, че държавата ги обслужва. Нещо, което видяхме на практика на брега на Росенец. Нещо, което легитимира влиянието им в съдебната власт, службите и всякакви други институции. Нещо, което ги поставя над закона.

Нещо, което трябва да бъде прекратено.

Ако Доган и Пеевски са важни за “националната сигурност” и “властта в Републиката” (чл. 22, ал. 4 ЗНСО), това не е сигурността на нацията, а на ченгеджийницата от ДС, не е е властта, която произтича от гражданите и закона, а от корупцията и омертата, не е републиката на Левски, а задкулисието на мафията, пленила държавата ни.

Срещу това е борбата ни. Това е основният въпрос днес: откъде произтича властта, чия е републиката, за кого (не) се прилага законът. И всеки български политик днес се определя къде стои по този въпрос, включително с мълчанието си.

Днес по темата трябва да има заседание на комисията, която определя допълнителните охраняеми лица (по чл. 23 ЗНСО). Нейният състав е председател - началникът на Националната служба за охрана, и членове: председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" и главният секретар на Министерството на вътрешните работи. Но политическата отговорност е на техните “принципали” - Радев и Борисов.

Днес, след това заседание, трябва да бъдат даден еднозначен и подробен отговор за взетите решения, мотивите за тях, кой как е гласувал. И принципалите трябва да поемат отговорността.

Особено Борисов, който контролира мнозинството и който е в необявена коалиция с ДПС и все по-дълбока зависимост от Пеевски, Гешев и Сарая. И, днес, пълният размер на тази зависимост ще стане ясен.

Възстановяването на правовия ред в републиката трябва да започне от днес с приравняването на Доган и Пеевски с всички останали граждани пред закона.

Коментарът на Христо Иванов е от фейсбук.

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Най-вероятно никога не е имало план, даже

"начертан" на лист, за убийството на Пеевски. Тази версия е измислена, за да може Борисов да оправдава НСО охраната на Лошия турчин и на Пеевски. Лош, не защото е турчин, той номинално също е български гражданин, но е Лош Турчин заради хроничната му предателска дейност. Майстор е Борисов, майстор на лъжи от всякакъв вид.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.