Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е изчезнал, а на негово място се появява чакъл. Вторият е за обругаване на националното знаме.

Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев от "Да, България" (партията е част от обединението "Демократична България").

Тази стъпка предприемат от политическата формация след вчерашната акция.

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов, заедно с общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев във вторник направиха опит да акостират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец".

Както е известно, достъпът до нея отдавна е прекъснат, а на пътя има бариера. Тримата обаче бяха посрещати от въоръжени охранители, които ги избутаха отново в морето. Ситуацията се излъчваше на живо във фейсбук.

Мирчев уточни, че са направили проверка дали плажът не е отдаден на концесия и беше категоричен, че той е публична държавна собственост.

Според Мирчев фактът, че пясъкът е заменен с чакъл би могъл да се обясни с това, че когато брегът е с пясък, той е публична държавна собственост и трябва да се отдаде на концесия:

"Когато се отдаде на концесия, поне 50% от него трябва да бъде отделен за свободен достъп. Тъй като г-н Доган не е искал да има такъв свободен достъп, пясъкът е премахнат и на негово място е посипан чакъл. Има снимки на туристи от 2016-а г., когато този плаж е бил страхотен и приказен български плаж, който днес е превърнат в сараите на Ахмед Доган", обясни той.

Вторият сигнал до прокуратурата е за обругаване на българското знаме от един от гардовете на т. нар. летни сараи:

"Нашата информация, потвърдена от няколко източника, включително и от близки среди до Националната служба за охрана (НСО), е, че въпросният личен гард на Доган - Калин Гаджев, е и в момента активен служител на НСО. Този човек взе забитото от нас българското знаме, сгъна го и го хвърли в канавката. Това е абсолютно престъпление и ние ще сезираме прокуратурата".

От "Демократична България" ще подадат сигнал и за саморазправа срещу лидера на "Да, България" Христо Иванов, общинския съветник от Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев.

"Следваща жалба е за премахването на бариера на общинския път към сараите на Доган", обяви още активистът на "Да, България" и добави, че ще подадат сигнал до прокуратурата и заради това, че гардовете на НСО не са се легитимирали, както са задължени по Закона за НСО. Мирчев ,точни, че дори и да са частни охранители - пак са длъжни да се легитимират.

"Нито ГЕРБ, нито БСП, нито Мая Манолова, нито Слави Трифонов, нито Цветан Цветанов са казали дори една дума срещу тях, а всички знаем, че това е големият тумор на българската демокрация - Ахмед Доган и Делян Пеевски", посочи още Мирчев.

Следващата акция е в събота, когато е организирано масово ходене на охраняем плаж. 

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Осквернителят на българското знаме трябва да

бъде уволнен, съден. Позор за занижената работа в НСО в морално-патриотично отношение! Работещите в НСО селски биячи ли са, или интелигентни професионалисти?
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Бончев,

сетила се Мара,не сетила се,важното е,че "Мара" реши и го направи!И като плюеш,срещу "Да България",че кирупционира заедно с Герб,както твърди,а случая само си правиш вятър на устата,трябва да го докажеш,защото когато твърдиш срещу някой,че извършва нещо незаконно,без да предоставиш доказателства,това е клевета,което по смисъла на НК е какво?
 's picture

godo1952

Калин

Някой знае ли Христо Иванов какво работи ...?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

простееш прогресивно ... като

простееш прогресивно ... като всичките гербаджийски мекотели и калинки. ааа, грешка, ти не си калинка, а си мъжка калинка ... все тая, същото л@йненце
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Калине, г-н Иванов работи това, което са работили

нашите възрожденци. Като прочетеш историята, ще разбереш какво работи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.