"Манчестър Сити" взе градското дерби с "Юнайтед" от Висшата лига на Англия - 1:0 на стадион "Итихад". Серхио Агуеро заби победния гол в 63-тата минута, а гостите повече от полувреме играха с 10 души заради втори жълт и картон на Крис Смолинг в края на първата част.

В 31-ата минута английският национал попречи на Джо Харт да изрита топката от ръце и получи първото си предупреждение, а само 8 минути след това се хвърли с безнадежден шпагат в краката на Джеймс Милнър.

Тимът Луис ван Гаал се защитаваше добре с човек по-малко, но се пропука в 63-тата минута, когато Яя Туре намери с отличен пас Гаел Клиши на крилото, а френският защитник асистира на Агуеро за единствения гол в мача.

В последните 20 минути "червените дяволи" намериха сили да натиснат съперника си, но Джо Харт се отличи със страхотни спасявания след удари на Робин ван Перси и Анхел ди Мария, а Маруан Фелайни не уцели вратата с глава от границата на малкото наказателно поле.

В крайна сметка "Сити" затвърди доминацията си над "Юнайтед" в градското дерби в последните години и се върна на третото място в класирането с 20 точки, докато "Юнайтед" заема 9-а позиция със само 13 точки от 10 мача. Отборът продължава да е без победа на чужд терен от началото на сезона.