Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Масово посещение на плажната ивица на имението на Ахмед Доган в Росенец организират граждани тази събота. Това съобщи пред бТВ Христо Иванов, който вчера акостира с лодка в имота, за който се смята, че се ползва от Доган за негово лятно имение. Иванов и други двама негови съпартийци носеха със себе си и българско знаме, което забиха на плажната ивица, преди да бъдат избутани във водата от петима въоръжени гардове. Охранителите отказаха да се представят, двама от тях са дългогодишни служители на Доган, който се охранява и от НСО. 

-    Как се почувствахте, когато ви избутаха във водата, попита водещият Антон Хекимян.
-    Мокър, отговори Иванов. 

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че в събота ще отиде на бариерата откъм сухопътния вход на имението, за да си прибере знамето, което пък беше прибрано от единия от гардовете и захвърлено.  

"Не съм предполагал, че някой по този начин ще изхвърли знамето, българският флаг по този начин да бъде унизен", коментира Иванов. 

По думите му проблемът е, че тези хора се чувстват абсолютно безнаказани.

"Това е тумор, емблема за това как българските институции се изключват като копче на нощно шкафче за определени хора, които правят каквото си искат на тъмно", каза още той.

Политикът посочи, че той и съпартийците му водят дело по Закона за достъп до обществената информация за терена около пристанище  „Росенец“, което от години се ползва от „Лукойл“. Има информация, че компанията отстъпва терени на фирми, близки до Доган. Общинският път до имението все още не отстъпен за частно ползване въпреки решението на общинския съвет. Плажната ивица също все още е държавна собственост. Не е дадена под аренда, потвърдил го е и областният управител, разказа Иванов. И добави: 

"Ние имаме право да бъдем там."

Той коментира и позицията на ръководството на НСО от вчера. Службата отказа да посочи дали охранителите на плажа на Доган са нейни служители.

Тези момчета не са случайни гъбари. Или са служители на НСО, или са регистрирани по Закона за частната охранителна дейност. Те не могат да не се легитимират. Имаме подозрения, че са в НСО. Службата охранява Доган, Пеевски и хотел "Берлин", изброи Христо Иванов. 

"Тези хора са гавазите на Доган и са недостъпни за ръководството на НСО. Службата не може да ги освободи по политически причини. Това е една жалка лъжа за мен", каза той. 

И призова президентът да прекрати това, което става в службата. По думите му премиерът Бойко Борисов също трябва да отговори защо НСО продължава да охранява Доган и Пеевски, защото „неговите хора“ са в комисията, която взема решение за това. 

А накрая обобщи:

„Това е образът на това как България се превзема.“
 

Коментари

Какво значи.....

..."Общинският път до имението все още не отстъпен за частно ползване, въпреки решението на Общинския съвет..." Не сме ли ние, избирателите, българските граждани да решаваме кое и до каква степен може да бъде отстъпено? ми няма да се съгласяваме да бъде отстъпван този път! Ние, българските граждани не сме съгласни!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Браво г-н Христо Иванов!

Дано Вашият подвиг възбуди у заспалия ни народ импурлс за живот достоен, а не за робско подчинение. Ако народът ни политически е зрял, неминуемо ще Ви нареди до титаните от класическото българско Възраждане - Бозвели, Раковски...В сравнение с Вас мафиотите магнати Доган, Пеевски, Борисов, Гергов Пловдивски, Валери Симеоновци, са нищожества. За събота призовете майките с болни деца да посетят откраднатия от Доган плаж, и други майски с бебетата си. А животното, захвърлило българското знаме, заслужава обесване с главата надолу. През класическото ни възраждане, никой нямаше да се колебае, щяха да го надупчат с куршуми. Името му трябва да се публикува за пример за безродник!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Аз и моити млади приятели заявяваме, че нямаме

нищо общо с националистическата идея. Омразата ни към Доган е заради предателството му. РАБОТИЛ СЪМ НЯКОЛКО ГОДИНИ С ТУРЦИ, ПОЧТЕНИ ХОРА СА. Някои от тях осъзнават, че БКП им отне достоинството, но същото прави и Доган, като ги насилва да гласуват като стадо - всички като него. Ние, гоцеделчевци, призоваваме Биволъ, Николай Стайков, Валя Ахчиева, евродепутат Йончева и други разследваши журпналисти, да се включат в разследване на тази крайбрежна земя. Кой е я подарил на Лукоил, как Доган се докопва до свещенна българска земя, заобикаляйки навярно умишлено нескопосани закони. Призоваваме "Боец" да организира на тази плажна ивица протест. И запомни, народе, докато не се отдалечим от Русия, догановци, пеевци, борисовци и т.н ще ни яздят като магарета.

Това вече не е България

Какъв сарай, какъв вилает, подарен на псевдодесидента Доган от крадливата кохорта на Борисов! Българи, знаехте ли, че това българско кътче земя е подарено, заменено с/у политически и икономически далавери м/у Доган ага, Борисов, Лукойл и сие, че се е превърнало в предателско гнездо? Тук, вероятно отсядат хора от типа на руснака Решетников, Нинова, Борисов... и са ковели ковчега на България. Колко много стаи за един плъх...Каква сграда... Може да стане детска болница, детски санаториум за болните български деца. Дали вътре има и харем? Българи, сега вече не може да си затворите очите, сега вече видяхте Доган сарай и еничерите, които го охраняват. Христо Иванов от ДБ имаше смелостта да ви го покаже. Тук са играли много пари и пазарлъци...Обикновените български турци ходят със закърпени гащи и те като нас-българите. В този сарай са вградени наша кръв, наша пот и нашите откраднати левчета. Доган, колкото и титли да са му окачили, и 300 години да живее, не може да спечели парите за построяването на целия вилает. Българи и сега ли ще останете глухи и слепи?.Българи, кого охранявате? С какво този плъх Доган, тази руска подлога е заслужил да харчи нашите пари, нашето уважение...Какво е направил за да подобри живота ни? Докога ще стоим, като просяци, пред бариерите на Доган ефенди и много други олигарси? Хвала на Христо Иванов за смелостта!
Vesela Pasheva's picture
Vesela Pasheva
безпартийна

За мен Росенец е твърде далеч

За мен Росенец е твърде далеч, но призовавам тези, които живеят наблизо да се отзоват на призива на Христо Иванов за връщане на потъпканото БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ. Спомнете си кой каза, че Доган е проклятието на България.
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Сори, ама

Ако Доган е основният приоритет на Иванов, опасявам се, че напролет ДБ няма да вземе и 2%!
 's picture

Petyo9

Ами радвай се, Кольо!

Тъкмо ще се изпълни съкровеното ти желание! Ако познаеш...
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Към уважаемия от гоцеделчевци г-н Пеперлиев.

Какво значи, че общинският път все още не е отстъпен. Това значи, че чрез кметовете-герБери, чрез общинските съветници-гербери, независимо в кое селище са, Борисов разполага със земята българска като лична собственост и я разменя, отстъпва, харизва, подарява по политически индикации. Ако Путин му поиска Черноморието, за да си разхожда кучето, Борисов и подлогите от НС начело с оная от Кърджали, ще му го дадат с документ за лично притежание.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.