Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"И аз съм горд българин и вярвам в правосъдната система на България."

Това заяви на излизане от Специализираната прокуратура днес Росен Даскалов от ГЕРБ, който е един от разпитаните свидетели по очертаващото се дело за търговия с влияние срещу Пламен Бобоков.

Бившият общински координатор на управляващата партия в Русе бе чакан с огромен интерес, тъй като преди него на разпит бе премиерът Борисов, а вчера е минал и Пламен Нунев - местният депутат и лидер на ГЕРБ, посочен от Бобоков като "кадровика" за всички постове в Русе.

За изненада на чакащите съдебни репортери Даскалов започна да се хвали с успехите си в производството на автомобили и независимо какво го питаха каза, че:

"Това нещо ме прави горд българин. Продължаваме да работим за нашите автомобили!"

Все пак на уточнението познава ли Пламен Бобоков, заяви:

"Г-н Бобоков е един русенец, който като бизнесмен, сериозен, всички русенци познават - аз също познавам. Винаги е бил съпричастен към мотор-спортните ни деяния. Винаги е бил съпричастен и е помагал със спонсорски договори."

Винаги комуникацията им била "единствено и само за" спонсорство.

А на въпрос търсил ли е Бобоков лоби в управляващата партия, отговори:

"Аз бях общински ръководител, знаете много добре, че в партията има строга структура. Знаете, че г-н Нунев отговаря за региона - г-н Пламен Нунев. Изпълнявал съм изцяло всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията."

Той каза, че след неуспеха на местните избори "приел лично моралната отговорност" и се оттеглил от политиката - сега си е в бизнеса.

На въпрос вярно ли е, че Пламен Нунев определя всеки пост в Русенско, доскорошният му подчинен се поколеба:

"Ами вижте, какво мога да кажа?! При положение че ГЕРБ е политическата партия, която е спечелила изборите..."

А на пояснителния въпрос дали Нунев назначава прокурори, съдии и пр., както твърди Бобоков, отговори, че "той е нямал достъп до такива нива":

"Със сигурност г-н Нунев е влиятелен човек в нашия град."

После утчони, че има предвид "авторитетен и влиятелен в партията и в нейните среди". А не, че търгува с влияние.

А на въпрос искал ли му е Бобоков услуги, той отговори - "по-скоро аз от него". Защото хората в България, които имали "ръка и душа за даване", са единици.

Росен Даскалов защити по свой си самобитен начин Бобоков:

"Вярвам, че той е в дъното на душата си добър човек."

Ключови думи

Коментари

....

Какви родни автомобили се произвеждат в Русе? Сега научвам това.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ!!!

СЪНУВАТ СЕ!!! Иначе в Европа сме на първо мястопо производство са спирачни маркучета.. Все пак премиерина ни - а и начело на ПП ГРОБ, е спец по маркучите..

Верният син на Партията!

Верният син на Партията!
 's picture

Petyo9

Това -

"Ами вижте, какво мога да кажа?! При положение че ГЕРБ е политическата партия, която е спечелила изборите..." - ми звучи като оня стар виц: Нахлува мутра с гръм и трясък в лекарския кабинет, пресяга се мощните си ръце и измъква иззад бюрото неонатолога хванал го за реверите и с кръвясъл поглед изревава: - Доктореее... може ли жена в петия месец да роди бебе 5.200 кг??? Лекарят на устата му било да каже че това е напълно невъзможно, бързо преборил професионалиста в себе си и пред вид ситуацията измънкал уклончиво: - Ами ако бащата е достатъчно голяааммм... и силеннн...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.