Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Велико Търново се превърна в огнище на коронавируса, след като 60% от присъствалите на бал в града са с COVID-19. Става дума за випускниците на частна гимназия.

Празнуващите освен това са обиколили няколко дискотеки заедно, омесвайки се с други класове. Тържествата са били в събота вечерта.

Единствените данни от местната РЗИ са, че новозаболелите в старата столица вчера са 15 души.

Няма обаче информация колко абитуриенти или техни близки са карантинирани.

Зам.-кметът проф. Георги Камарашев уточни, че всички заразени учители са в добро състояние. Той самият посетил 3 бала, а кметът Даниел Панов е бил на един - но точно с групата, при която са се проявили симптомите.

Тъй като мнозина са искали да се снимат с него въпросния ден, сега градоначалникът е взел решение и се е самокарантинирал.

"Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети. Общината беше основно дезинфекцирана и днес ще работи нормално", каза пред медията зам.-кметът на Велико Търново Георги Камарашев.

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания.

"Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват." 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.