Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Празненства със състезания кой пръв ще се разболее от COVID-19 организират млади хора в Таскалуса, щата Алабама, съобщава Си Ен Ен. На събиранията умишлено били канени хора, диагностицирани с COVID-19. Който първи успее да се зарази, печели парична награда. За случаите в град Таскалуса сигнализира пред медиите градският съветник Соня МакКинстри.

Младежите събирали пари в началото на празненствата и накрая ги печелел този, който пръв установи, че е носител на вируса. Съветник МакКинстри твърди, че е разбрала за събитията от органите на реда.

„Първоначално мислехме, че това са някакви слухове. Направихме разследвания и не само лекарските кабинети го потвърждават, но и властите в щата посочиха, че имат същата информация“, разказва пред медиите Ранди Смит, директор на пожарната служба в Таскалуса.

Смит потвърждава, че младежи, за които е известно, че са носители на COVID-19, са присъствали на празненства и събирания с други хора както на територията на града, така и извън него.

Засега остава неясно какъв е броят на младежите, организирали и участвали в опасните партита, и кое учебно заведение посещават студентите. В града се намират големият и известен Университет на Алабама и още няколко колежа. В официално изявление от Университета казват, че са им известни слуховете за ковид-партитата.

„Проведохме задълбочено разследване и въпреки че не успяхме да идентифицираме хора, които може да са участвали в такива дейности, продължаваме да следим информацията, която получаваме, и да образоваме студентите за важните предпазни мерки“, казват от учебното заведение.

Регистрираните с коронавирус в Алабама са повече от 41 хиляди, а потвърдените случаи на COVID-19 в Щатите достигнаха почти 2,9 милиона. Над 130 хиляди са починалите от вируса в страната.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.