"Славия" за втори пореден път тази година победи "Левски" на "Герена" - и отново с 2:1. 

Станислав Иванов вкара за "сините" в 16-ата минута, но след почивката "белите" стигнаха до пълен обрат с попадения на Ивайло Димитров и Филип Кръстев, съответно в 65-ата и 85-ата минута.

Наскоро Кръстев беше продаден на белгийския "Ломел", който е част от групата, която управлява "Манчестър Сити" и има клубове по целия свят. Попадението на младока беше впечатляващо, а малко преди това той направи пропуск пред опразнена врата.

Срещата беше ръководена от най-добрите френски съдии, начело с Клеман Тюрпен, който се готви за Шампионската лига и Лига Европа през август. Елитният рефер не срещна трудности.

А два кръга преди края (сезонът приключва идният уикенд) битката за местата от второ до четвърто става все по-интересна. "Левски" има 53 точки, а "Славия" се изравни с ЦСКА-София - по 52. "Локомотив" (Пловдив), гарантирал си участие в Лига Европа със спечелването на Купата, е с 50. 

В неделя са мачовете ЦСКА-София - "Лудогорец" и "Локомотив" - "Берое".

"Сините" - изпаднали в безпаричие и явно без физически сили, пък и без желание, оттово направиха слаб мач. Въпреки това тимът започна добре. Имаше и шанса да отбележи първи след грешка в отбранатана гостите. 

Двама от голмайсторите - Станислав Иванов и Филип Кръстев. 

След почивката Златомир Загорчич направи смени, които му спечелиха мача - влязоха Ивайло Димитров и Георги Йомов. Таранът заби красиво с глава след центриране на Йомов, който е юноша на "Левски" и внук на легендата Тодор Барзов.

"Славия" усети слабостта на съперника си, вдигна оборотите, заигра и с повече увереност. Стигна до пропуска на Кръстев, но малко преди края той се реабилитира след прекрасен рейд, показвайки защо е бил забелязан от "Манчестър Сити".

А Ивайло Димитров има три гола във вратата на "Левски" този сезон. Златомир Загорчич пък се изравни със сънародника си Люпко Петрович за най-много мачове в българския футбол сред чуждестранните треньори.