Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз не водя война. Аз правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри. Толкоз."

Това заяви премиерът Бойко Борисов, видимо изнервен от репортерски въпроси за отношенията му с президента Румен Радев. Борисов бе на посещение в Пазарджик за откриването на нова производствена база.

Премиерът призова да се гледат фактите.

"Отдавна не коментирам, а само показвам", заяви той.

И допълни, че въпреки продължаващата пандемия днес в Пазарджик се откриват нови 1000 работни места.

"Вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре да се концентрираме да подобряваме живота на хората", каза Борисов.

Но изтъкна:

"Като гледам километричните опашки за Гърция, видимо сме в добро здраве и добри финанси. Представяте ли си аз да ви накарам да си извадите електронни декларации с кодове, с лични данни, да ви задължа да си плащате 120 лв. за PCR само за да минете отнякъде? Аз се радвам, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина. Минат границата, отиват веднага да си плащат за магистрала. Като влязат в България, започват с оплакванията. Нека изкарат добро море и добра почивка."

Борисов заяви, че не вижда нищо укоримо в това политиците да си общуват с бизнеса.

"Няма държавен глава, който неговите съветници да не му дават листчета, ако тяхна фирма има проблем в България. Ако има големи инвеститори, които искат да дойдат, да застане зад тях, да ги препоръча. Това нито е укоримо, нито е наказуемо. Единтвеното укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш - аз съм девица. Един има бизнес в Нигерия. Нормално е да се интересува кой ще му е посланик. Самия Бобоков аз съм му помагал", каза още Борисов.

Той каза, че правителството винаги е подкрепяло българските инвеститори и това не е лошо или укоримо.

Премиерът заяви, че есемесите, които с Бобоков са си разменяли, са автентични.

"Това е повече от нормално. Аз не съм момиче да си пазя есемесите. Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете. Ние сме водили много работни срещи. За да отидем в Румъния да му открием завод, това трябва да се договори. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов - е лошо, ако е Радев - е нападение", каза Борисов.

И заяви, че никога не е крил, че познава целия бизнес.

Борисов обаче изтъкна, че голямата новина днес е "този завод, нови 1000 работни места".

"Коронавирусът е тук, но не да затворим, а всеки от нас да се пази в условията на пандемия", каза още премиерът.

На следващ въпрос, свързан с войната между институциите, той отговори раздразнено:

"Дотук ми дойдохте. Аз ви казвам кое е важно - работните места и доходите, вие пак ме връщате. Ние им показваме, те ме питат какво казал някой."

Премиерът продължи с нервните коментари и докато обикаляше предприятието:

"Пламен Узунов беше милиционер от Пловдив. Аз съм го правил директор.  Бил е на разпит. Ами да бъде! Това ли е темата?"

Малко след това Борисов се вслуша в съветите на обкръжението и се успокои. Дори си свали за малко маската, за да покаже, че е усмихнат. 

Коментари

 's picture

kuleto44

Да не се окажат супи с

Да не се окажат супи с компоти тия гербаджийски супер.....какво там беше?

Бос по асфалта

Видимо доброто здраве на страната Барбагания се потвърждава от 160-килограмовото тулупище на Негово превъзходителство. Хем не яде суджук и не пие алкохол, а всичко спестено подрежда в стегнати ластици в нощното си шкафче.

Ало!

Моля да се отнасяте по внимателно с името на родината ми и да не се подигравате с него! Знаете ли колко ми е лесно ако започна и аз да се подигравам с някои....
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

АЙДЕЕЕ

СА ПА НЕМАЛО ПРОБЛЕМ ДА СИ ОБЩУВАТ С БИЗНЕСА....ПА НА ГЕШЕВ КАКЪВ МУ Е ПРОБЛЕМА С УЗУНОВ ТОГАВА?ПОНЕЖЕ И ШЕФА ГО ИЗТИПОСАХА В ЧАТОВЕТЕ И СА ПРОБЛЕМ НЕМА.СТРОЯЛ ЗАВОДИ - КЪДЕ БРЕ? У ТУРЦИЯ ЛИ?ЗА ЕДИН ФОЛКСВАГЕН ПИТАМ. А ТОЯ НА ДЕО И НИСАН КЪДЕ СА - У ЧУЖБИНА.ПРАВИЛ СУПЕР КОМПЮТРИ....
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

МИ ТО НИЕ СИ ИМАМЕ СУПЕРКОМПЮТЪР!!!

Седи си в Министерството на транспорта.. Седи, щото за нищо не са използва... Вече в категорията МОРАЛНО ОСТАРЯЛ го заприхождаваме.. Само от стоенето му... Ма колко му е още един да си имаме.. А дано тоз път поне малце хакерите да затрудним.. Кат пак откраднат данните от НАП..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А иначе:

Въй, въй, ама и ВЪХ Значи... Баци можи да си води Бобоков в Узбекистан в делегацийката.. Радев - не може!!! Ти да видиш... Значи... Баци може да си говори за БАДР с Бобоков.. Радев - не може... Ти да видиш.. Тъй излиза покрай пореднио "ТИ СИ ГО ИЗБРА!", пърдон - "АЗ СИ ГО НАЗНАЧИХ".. Според целенасочената подборка от СМС-и на оня с каскета.. Тъй де.. Къде, къде по-престижно е твой еврудупетатин да съдейства СТРАНАТА ТИ, пърдон - територията ти, да бъде турната в списъка на ДЪРЖАВИТЕ-ПИРАТИ за ХХI-я век!! От братско разузнаване, пак пръдон - партньорска служба.. И ти да се гордееш, че си в този списък.. Вместо да се укоряваш за това.. И да виниш евродупетата си дето АВГУСТ месец 2018 е искал 4,5 милиона евро, та да съдейства да се изпълни решението на ВИСШ БЪЛГАРСКИ СЪД от МАЙ същата година за незабавното освобождаване на кораба. Нещо повече, да се гордееш, че каскето ти не го подхваща евродупетатино ти.. Квото и аа казвате.. Престижно си е Бобоков да говори с теб за посланика ни в Нигерия.. Страна, до която сме турнати в престижнио списък на ПИРАТИТЕ!!
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Абе Толуп ?

Що не оглавиш стройтелна фирма и да се махнеш поживо поздраво от Управлението ? Явно не можеш да Управляваш Държава - махайсе .толкоз .

за строителна фирма

Колега, аз съм обиден (строителен инженер съм) - не всеки може да направи строителна фирма. Но човекът може да кара добре джип по строителни обекти.

суперкомпютъра

Суперкомпютъра, който е "направил" има ли кирилица, или е като телефона му?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Премиер, не е добре, че непрекъснато се

хвалите. Вие си правите пиар, но това е цигански пиар. "АЗ, АЗ" Пътищата, заводите ги прави правителството с народни пари, а не с лични Ваши. Ако не сте Вие, друг премиер ще оглави правителството, и може би ще свърши по-добре нещата, без да се хвали. В традицията на българите е било някой да построи чешма, да подпомогне селското читалище или ремонта на църквата, но до сега не сме чували Вие да извадите от ония пачки в чекмеджето Ви и да купите например с лични Ваши средства някой скенер или магнитен резонанс за някоя бедна болница, или да сте дали солидна сума лични пари, които несъмнено имате, за приюта на отец Иван. Вместо да се хвалите и да давате лош пример на младите, опитайте се да убедите обществото с правни доказателства, а не като се заклевате, че исканите от Божков 200 млн. за реклами в приятелска Вам частна телевизия, не е рекет. .
Гойко Митич's picture
Гойко Митич
Гойко Митич

Аз, Аз, Аз съм истината, пътя и живота

Ей, Тулупи! Аз тъпча чекмеджета с пачки, аз спинкам сладко с пистолет, аз шибам с 200, аз съм богът на простите кърджалийски катерици!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.