ЦСКА-София представи пред медиите Стамен Белчев, който се завърна начело на тима след оставката на Милош Крушчич вчера. В неделя Белчев ще дебютира отново като наставник на "червените" срещу "Лудогорец", а до края на сезона остават три кръга и отборът ще опита да си подсигури място в Лига Европа.

Наставникът изрази вяра, че това ще се случи.

"Емоциите са големи сега, започна Белчев. - Моментът е труден след такава загуба. Трябва да възстановим играчите психически и физически за мача с "Лудогорец". Знам къде се връщам и какво ме чака - работа. Няма да има много приказки, а повече работа ще има. Наследявам добри футболисти. Искам от тях да са по-спокойни и уверени на терена."

Белчев нарече спекулации писанията още от зимата, че е водил преговори да наследи Крушчич. Добави, че това е станало след загубата на ЦСКА-София на финала за Купата от "Локомотив" (Пловдив) - не по-рано. Трябва му време да опознае играчите, с които не е работил, досега единствено е гледал мачовете.

Няма да прави големи промени за следващите три мача - най-малкото защото е невъзможно за десет дни. Такива ще има на по-късен етап - по време на следващия сезон, преди който Белчев иска поне едноседмичен лагер, за да доопознае състава. Припомняме, че има само две седмици между края на настоящия шампионат и новия.

Ще има промени в екипа му, но те ще станат известни през следващите дни. 

"Али Соу е страхотен футболист. Тепърва ще разговарям с него. Не добре много да се шуми около него. Нещо малко не му достига, за да е на топ ниво", така Стамен Белчев коментира пословичния централен нападател. 

Соу отнесе много критики през изминалите месеци за липсата на голове, а в сряда пропусна единствената дузпа при 11-метровите удари, което се оказа решаващо ЦСКА-София да загуби от "Локомотив" (Пловдив).

Хасковлията вярва, че през следващия сезон "червените" ще вдигнат нивото си значително с помощта и на новите попълнения. Досега са привлечени трима нови, но ще има и още, обеща Стамен Белчев.