Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализираната прокуратура са влезли в къща в квартал "Симеоново", където е задържан бивш служител на МВР, "приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков", съобщи Нова телевизия. Предполага се, че бившият полицай е бил охранител на хазартния бос.

Акцията се извършва на две места в София - полицията е влязла в офис на охранителна фирма на ул. "Черковна" 38 и в кв. "Симеоново", а после и в Сандански.

По неофициална информация на Нова тв акцията има връзка с проследяването и заснeмането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има общо 18 повдигнати обвинения.

Припомняме, че преди седмица Божков публикува във фейсбук профила си три снимки - една на служители на Националната агенция по приходите, строени пред сградата на агенцията, и две на прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ прокурор и по делото на собственика на "Нове холдинг". Кънев е заснет на улицата, в близост до НАП. Посланието на Божков тогава бе, че държавното обвинение оказва натиск върху приходната агенция, а самият Кънев получава "инструкции от #КОЙ".

Фактът, че Кънев е бил заснет на улицата, вдигна по тревога прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и тя излезе с осъдителна декларация - заснемането било натиск върху прокурора. Или с други думи - Божков отправял послание, че го следи.

В отговор "изгнаникът" в Дубай обяви, че снимките му били изпратени от "симпатизант", а дали този "симпатизант" следи или не Ангел Кънев - той не можел да знае.

 
Малко след обявлението за арестите коментира и Божков. "Специализираната прокуратура пак влезе в ролята си на наказателен отряд. Задържани са мои бивши служители. Сред тях е и 70 годишен адвокат. Причините отново са непознати за българските и европейски закони. Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори", написа във фейсбук.

По-късно прокуратурата пусна кратко съобщение:

Специализираната прокуратура събира нови доказателства по текущото разследване за извършени криминлни престъпления от В.Б.

Днес, 3 юли 2020 г., Специализираната прокуратура извършва действия по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия В. Б.

Служители на ГД „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с В.Б., с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.

Към момента процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Коментари

Жалка работа

Значи снимането на Премиера как сладко спинка в дома си не вдигна на крак тежко въоръжени полицаи, но снимането на прокурор на улицата ги подплаши страшно.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

до тук

прокуратурата само надува свирката. Всичко е поредица от внушения, съзнателно придружени с арести преди това. С една дума работи се на принципа "Сестрати е курва, ти иди доказвай, че нямаш сестра".

чакам съобщение:

Задържан приближен на Пеефски. Знам, ще има да чакам.

....

Много спектакъл, малко ефективни присъди. А подигравките зад граница продължават.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.