Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съединените щати изразиха безпокойство от условията, при които се е състояло всенародното гласуване в Русия, на което бяха одобрени промени в конституцията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние сме разтревожени от информациите за усилията на руското правителство, за да манипулира резултата от неотдавнашното гласуване за промените в конституцията, в това число и от информациите за принуда на избирателите да гласуват по определен начин, за натиск върху противниците на промените и за ограничения, наложени на независимите наблюдатели на вота", каза говорителката на Държавния департамент на САЩ Морган Ортегас.

Тя отбеляза, че Съединените щати са "особено обезпокоени" от промяната, която "потенциално позволява на президента Путин да остане на власт до 2036 г."

"В целия свят САЩ принципно се противопоставят на конституционни промени, които фаворизират действащите президенти или удължават техните мандати, особено в контекст, в който липсват необходимите условия за един свободен и справедлив демократичен процес", каза говорителката на Държавния департамент.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Доколко този руски референдум

Доколко този руски референдум е достоверен, след като на практика трябва да отговориш с единствено "да" или "не" на повече от 10 въпроса накуп. За всеки от въпросите трябва да си има отделно "да" или "не". Само зомби би се вързал на такива плитки хитринки, ама тия североизточните са си многовековни зомбита

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.