Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев коментира изявлението на бизнесмена Пламен Бобоков, че е имал чат с премиера Бойко Борисов, като... да не знае да е имал такъв (въпреки че прокуратурата разпространява почти всеки ден есемес комуникацията на Бобоков с отбрани лица, в т.ч. и днес - с Rumen Radev). Все пак Гешев направи нещо като индиректно признание.

"Не съм видял какви чатове е извадил обвиняемият Пламен Бобоков, защото не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица", каза Гешев в Гоце Делчев.

Той допълни, че към момента няма нови обвинения по делото "Бобокови".

"След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера", заяви Гешев.

И допълни:

"Анализът на мобилните устройства е над 260 GB, "Война и мир" е около 5 GB. Продължава анализът на събраната информация. Знам, че има информация за всякакви лица на всякакви позиции в държавата. Бобоков е признал, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки и как се осъществява влияние. Той е признал за паралелна държава, в която едва ли не той участва."

Гешев пак пожела да си каже, че "прокуратурата се бори с хора с пари да си купуват медии, политици и партии, за да крадат безнаказано". А обвиняемите могат да имат различни версии, за да се оправдаят.

"Версии, че са били дисиденти и са започнали от "Магурата" (главният прокурор визира изказване на Васил Божков - б.р.). Аз не си спомням г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от "Магурата". Могат да излязат с версия, че са водели протестите срещу мръсния въздух в Русе, други залагат някакви теории за джуджета (разследването на Антикорупционния фонд, наречено "Осемте джуджета" - б.р.), не дай си Боже, да стигнат и до десет малки негърчета", каза още главният прокурор.

Той коментира, че всички осъдени престъпници твърдят, че са невинни и репресирани от прокуратурата, а присъдите им са резултат от съдебна грешка или фалшифицирани доказателства.

"От тези медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, свързани с подсъдимия Донев, свързани с други лица, говорят за справедливост. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не какво пише", за пореден път мина на любимата си тема Гешев.

В Гоце Делчев се провежда специализирана акция срещу битовата престъпност.

 

Коментари

Не мога повече

Аз отказвам да повярвам, че това същество е истинско. Светна цялата държава, тоя още говори, че не четял подсъдими. Егати безочието и анти-българщината!
 's picture

Бобо

Гешински

Абе той Гешински не видя ДП и ДП1 в тефтерите на КТБ, не видя че ДП има кредити за половин милиард, вие искате да види някакви чатове, човека просто е сляп....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.