Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поне 123-ма души загинаха след свлачище в Хпакант, Мианмар, обяви централното правителство, предаде Асошиейтед прес. 

Инцидентът се е случил в центъра на най-голямата и най-доходоносна индустрия за добив на нефрит в света. Хпакант се намира на 950 километра (600 мили) северно от най-големия град в Мианмар - Янгон.

"Миньорите бяха задушени от вълна от кал", обяви в изявление пожарната служба.

Броят на смъртните случаи надминава досегашния рекорд от ноември 2015 г., когато 113 души бяха затрупани. 

Подобни инциденти не са рядкост в страната. Обикновено жертвите са миньори на свободна практика, които се заселват в близост до гигантски могили от изхвърлена земя, която е добивана в насипно състояние от тежка техника. Миньорите обикновено работят и живеят в основата на земните могили, които стават особено нестабилни през дъждовния сезон.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.