Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Незаконното присъствие на американските войски в Сирия трябва да бъде прекратено незабавно, заяви днес иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс и БТА.

Иран ще продължи своята подкрепа за законното правителство на Сирия, каза още Рохани на предавана по иранската държавна телевизия видеоконференция с президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Путин заяви на видеоконференцията, че е необходим мирен диалог между воюващите страни в Сирия. По думите му в сирийската провинция Идлиб и други райони все още има огнища на тероризъм.

Той изрази готовност да участва в среща на върха между Русия, Иран и Турция в Техеран, когато са налице необходимите условия за това, съобщи ТАСС.
Санкциите на САЩ и ЕС срещу Сирия са незаконни. Целта им е да задушат икономически страната, каза Путин.

При откриването на видеоконферентната среща Рохани заяви, че този формат е бил избран заради пандемията от коронавирус. Иранският президент изрази надежда, че с руския и турския му колега ще могат да се срещнат на живо в Техеран, когато ситуацията го позволи.

Ердоган каза, че действията на Турция, Русия и Иран ще бъдат определящ фактор за установяване на стабилност в Сирия.

"Ние ще положим всички възможни усилия за осигуряване на стабилност и благоденствие в съседна Сирия. Тъй като сме страни гаранти по Астанинския процес, нашите решения и действия ще имат ключово значение и ще бъдат определящ фактор за стабилността в Сирия", заяви Ердоган.

В приетата на видеоконференцията обща декларация тримата президенти осъдиха незаконното заграбване на петролни находища и присвояването на доходи от добива на петрол, които принадлежат на Сирия, съобщи още ТАСС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.