Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

165 нови случая на COVID-19 са регистрирани за изминалото денонощие, показват данните в единния информационен портал за разпространението на коронавируса у нас. Положителните проби са на база направени 2896 теста.

Така общият брой на инфектираните у нас от началото на пандемията надхвърля нова психологическа граница от 5000 случая - 5154.

Активните към днешна дата са 2200.

Починали за денонощието са двама души, с което общият брой на жертвите на COVID-19 стана 232 души.

Настанени в болници са 446 пациента, като 32-ма са в интензивни отделения.

Продължава негативната тенденция излекуваните да са по-малко от новозаразените. Излекувани за денонощието са 46 души.

Коментари

Понеже обичам цифрите

В последно време много се говорят общи приказки и хвалби, а няма информация какво става в Европа - правя някои сравнения на база официални данни от СЗО: става дума за относителни, на глава от населението. По брой на новозаразени на първо място е С.Македония, ние делим второ и трето място със Сърбия; По брой извършени тестове сме определено на последно място, като близо до нас са само С.Македония; По брой на тежките случаи сме горе-долу по средата, малко над средното за Европа. Та това е положението!

всеки има право на мнение, както и на + -

Аз не изказвам никакво мнение и за това цитирам източника. Плюсчетата и минусчетата - там (усмивка) https://www.worldometers.info/coronavirus/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.