Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховни служители на Белия дом са разполагали още в началото на 2019 г. със секретната информация (която все още не е доказана), че Русия предлага пари на талибаните за убийството на американски войници. Това е с цяла една година по-рано отколкото се смяташе първоначално, твърдят запознати американското разузнаване източници на Асошиейтед прес.

Тази оценка е била включена в поне един от писмените ежедневни разузнавателни брифинги на президента Доналд Тръмп по онова време. Тогавашният съветник по националната сигурност Джон Болтън също споделил на колеги, че е запознал Тръмп с информацията на разузнаването през март 2019 г.

Белият дом все още поддържа тезата, че президентът все още не е запознат с оценката на тайните служби, тъй като все още информацията не е потвърдена. 

Болтън отказа да коментира в понеделник, когато бе попитан дали той е информирал Тръмп по въпроса през 2019 г. В неделя той обвини Тръмп, че отрича да знае за руските провокации, за да оправдае липсата на реакция на администрацията му.

Източници на Асошиейтед прес обявиха, че настоящият съветник по националната сигурност Робърт Обрайън също е представил в брифинг за Тръмп информация за съглашателството между Русия и талибаните.

Обрайън отрече и подчерта, че въпреки че информацията "не е потвърдена", администрацията се подготвя да реагира, ако това се случи. В първия си мандат Тръмп се стреми да подобри отношенията си с Москва, като през тази година се опита да върне Русия в Г-7.

Властите заявиха, че не смятат оценките на разузнаването през 2019 г. за особено притеснителни, като се има предвид, че руската намеса в Афганистан не е ново явление

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.