Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията одобри българска държавна помощ в размер на 200 милиона лева (около 102 милиона евро) в подкрепа на средни предприятия, засегнати от коронавируса.

Схемата е ообрена според Временната рамка за държавна помощ, приета от ЕК през парт и изменена на 3 април и 8 май.

Помощта ще бъде съфинансирана с 87 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Тя ще бъде под формата на преки грантове в размер до 75 000 евро за предприятие и ще бъде достъпна за компании от всички сектори с изключение на тези, които се занимават с първично производство и обработка на селскостопански продукти, рибарство, селско стопанство, лесовъдство, както и от финансовия и хазартния браншове.

Очаква се от мярката да бъдат облагодетелствани около 1500 средни предприятия.

Помощта ще бъде предоставена преди 31 декември и няма да превишава 800 000 евро за компания.

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

добре

а сега да видим кои ще получат грандове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.