Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голям износ страната ни реализира в Германия, Румъния, Италия, Франция, Гърция и Полша, като най-бърз ръст в износа в периода 2014-2019 г. бележат велосипедите и мотопедите с помощен двигател. В тази група износът за 2019 г. възлиза на 196 млн. долара.

Според международно изследване България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа. Това е заявил Лъчезар Богданов - главен икономист в Института за пазарна икономика (ИПИ), при представянето на онлайн форум на резултатите от изготвеното от Института Международно изследване и идентифициране на потенциални пазари за експортен растеж на българските малки и средни предприятия в избрани сектори, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

ИПИ се е фокусирал изцяло върху възможностите за малкия и среден бизнес в 54 продуктови групи с идентифициран висок потенциал, обхващащи 22 на сто от общия износ на България през 2019 г. и пазарите им в 27 страни.

Във форума са участвали представители на Министерството на икономиката и ИАНМСП.

Ползите от анализа са много, но данните от него ще помогнат най-вече за адаптирането на предприятията в новосъздалите се икономически условия от пандемията COVID-19, е казал по време на форума изпълнителният директор на Агенцията Бойко Таков. 

Той е съобщил, че скоро ще започне проект за изготвянето на серия видео-уроци, насочени към собствениците на малък и среден бизнес, които ще представят теми, свързани с интернационализация и начините за осъществяване на износ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.