Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съединените щати обявиха вчера, че удвояват на 10 милиона долара наградата за всякаква информация, позволяваща залавянето на новия лидер на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), съобщи Франс прес.
Амир Мохамад Саид Абдел Рахман ал Маула наследи основателя на ИД Абу Бакр ал Багдади, убит в края на октомври при американски удар в Сирия. Според комюнике на Държавния департамент той е отговорен за извършването на отвличания, убийства и трафик на членове на религиозното малцинство на йезидите в Северозападен Ирак.
През март Вашингтон включи новия шеф на ИД в черния си списък с "международни терористи".
Малко след смъртта на Багдади джихадистката групировка официално назначи Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши за "новия халиф на мюсюлманите". Той обаче не е познат на анализаторите, някои от които дори се съмняват в съществуването му, отбелязва агенцията.
Оттогава няколко западни разузнавателни служби успяха да идентифицират Маула, който е също основател на ИД и един от основните й идеолози като истинския нов лидер на джихадистката групировка, предаде БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.