Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Зад нас не стоят олигарси, нито политически лобита, нито идеологически опорки. Разчитаме на подкрепата на редовите и обществено ангажирани граждани, за да правим това, което вярваме, че е в основата на свободната и демократична държава. А това са именно свободните и демократични медии.“

Това казва журналистът Калоян Константинов, представяйки най-новото предаване, което предстои да се появи в родния интернет ефир на 1 юли. То ще се нарича „По острието с Калоян Константинов“ и ще се излъчва всяка сряда по YouTube и Facebook, както и ще се качва като подкаст в Spotify, iTunes и Anchor.

„Ще се осланяме на подкрепата на отговорните и интелигентни граждани, които разбират, че свободната журналистика е в основата на свободната демокрация. Само лъжите и пропагандата са безплатни. Но накрая излизат скъпо“, коментира Константинов.

Плановете са в предаването да бъдат интервюирани изявени и компетентни в своята област гости, с които да се навлиза в дълбочина по различни теми – култура, наука, политика, философия, образование и икономика.

Калоян Константинов е в професията от 18-годишен, работил е за OFFNews, писал е като участник в проекта на Клуб Z за млади автори „Генерация Z“. Работил е в Англия, Тунис и България по международни проекти, свързани с Целите за устойчиво развитие на ООН, и като про боно лектор по медийна грамотност.

Във видеообръщението към потенциалните си зрители той обяснява, че става въпрос за проект на група приятели, които доброволно даряват времето, ресурсите, труда и знанията си, за направят това предаване. И допълва, че колкото и тъпо и наивно да звучи:

„Правим го за свободата, не за салама.“

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Веднага

извести прителите ви във фейса!
Stas Torv's picture
Stas Torv
EDS

Независим журналист в

Независим журналист в България...малко звучи като бивша проститутка!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.