Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За българите разходките до Виена са се превърнали почти като отиването на село през уикенда. Това става ясно от новото зимно разписание на полетите на Летище София.

В него са включени директни полети по 43 редовни линии, от които 41 международни и 2 вътрешни. Графикът ще е в сила до края на март 2015 г.

От Терминал 2 се изпълняват полети до общо 28 летища, от които пътуването може да продължи до дестинации по цял свят.

Нискобюджетните превозвачи, опериращи от Терминал 1, обслужват 21 редовни линии.

Традиционно най-предпочитаните направления, по които се предлагат и най-много седмични полети, са Виена, Лондон, Франкфурт, Мюнхен, Букурещ. 

Самолетите на Austrian Airlines и Bulgaria Air летят до Виена всеки ден като общият брой на полетите е 35 седмично.

Пътниците за Лондон могат да избират между 4 авиокомпании и 4 летища от общо 32 полета седмично.

От Терминал 1 се предлагат 9 седмични честоти до Лондон/Лутън на Wizz Air, както и полетите на еasyJet до Лондон/Гетуик седем пъти в седмицата (9 пъти във високия сезон) и всеки вторник и събота до Лондон/Станстед.

От Терминал 2 до най-голямото европейско летище Хийтроу летят Bulgaria Air и British Airways с общо 12 полета седмично. Удобните часове на излитане от София дават възможност за бърза връзка с полети до всички континенти.

Трета дестинация по брой седмични честоти в зимното разписание на Летище София с 21 полета е Мюнхен. Линията се обслужва от авиокомпания Lufthansa, която скоро ще предложи нова Premium Economy класа на борда на своите трансконтинентални полети.

Разписанието до Франкфурт също включва 21 полета седмично, от които 14 на Lufthansa и 5 полета на авиокомпания Bulgaria Air се изпълняват от Терминал 2. Полетите на Wizz Air до Летище Хан (на около 120 км от Франкфурт) са в понеделник и петък от Терминал 1.

До Берлин и тази зима от Летище София ще има избор между добри предложения. Авиокомпаниите Аir Berlin (ежедневен полет) и Bulgaria Air (4 полета седмично) кацат на летище Тегел, а easyJet лети в три дни от седмицата до летище Шьонефелд.

По маршрут София – Букурещ зимното разписание предвижда общо 18 полета седмично, изпълнявани от две авиокомпании. Румънският превозвач TAROM лети два пъти дневно в делничните дни и веднъж в неделя (общо 11 полета седмично). 

През новия зимен сезон Qatar Airways вече е с ежедневни полети по линията София - Букурещ – Доха и с удобни връзки до топлите южни морета.

До Атина летят 3 авиокомпании – Bulgaria Air, Aegean Airlines и Air Malta, които предлагат общо 15 полета от понеделник до неделя.

Двата ежедневни полета от София до Истанбул и през зимния сезон осигуряват удобни трансферни връзки по постоянно разширяващата се мрежа от линии на Turkish Airlines.

Желаещите да летят директно до романтичния Париж могат да го направят всеки ден с полетите на Bulgaria Air до летище Шарл дьо Гол или в дните понеделник, сряда, петък и неделя с полетите на Wizz Air до летище Буве.

Няма промяна в разписанието по линията София – Москва, обслужвана в партньорство от Аерофлот и Bulgaria Air. Запазват се ежедневните полети на руския превозвач, докато българската авиокомпания ще увеличи седмичните си честоти от 4 на 6 в пика на ски сезона.

Възможности за пътуване до Брюксел с общо 11 полета седмично предлагат две авиокомпанииBulgaria Air лети всеки ден от Терминал 2 до международното летище на белгийската столица, а Wizz Air - четири пъти в седмицата до Шарлероа (на 70 км от Брюксел).

Както до Рим, така и до Милано през зимния сезон ще се изпълняват по 11 седмични полета. Изборът за Вечния град е измежду три авиокомпании – Bulgaria Air, Alitalia и Wizz Air, докато до Столицата на модата може да се пътува както с Wizz Air до летище Бергамо, така и с Bulgaria Air до летище Малпенса. 

Поради нарастващия интерес към линията София - Варшава, допълнително предложените през лятото на 2014 г. полети на полската авиокомпания LOT в дни понеделник, сряда и петък остават в сила и в зимното разписание. Тези полети излитат от София в късния следобед, докато ежедневната честота е в традиционния си час 14:50.

С ежедневни директни връзки през сезон Зима2014/15 остават Амстердам, Белград, Мадрид, Тел Авив. Запазват се двата седмични полета по новооткритата през месец май тази година нова директна линия до Малмьо/Копенхаген.

След успешния старт на редовните полети до Дубай, които Wizz Air откри преди една година, на 14 декември Летище София ще посрещне втора авиокомпания по маршрута. Превозвачът от Обединени Арабски Емирства flydubai ще лети от Терминал 2 до летище Dubai International (DXB) в дните сряда и неделя.

Два полета дневно до Варна и три пъти в седмицата до Бургас предвижда зимното разписание на Летище София.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.