Няколко души са били намушкани с нож в южния английски град Рединг. При нападението са загинали трима души, а двама са в критично състояние в болница, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на свой източник, пише БТА. Полицията потвърди броя на жертвите преди малко.

Местната полиция каза в "Туитър", че е арестувала мъж на местопрестъплението и че няколко души са ранени и откарани в болница, предаде Ройтерс.

Според телевизия "Скай нюз" атаката е била извършена на мястото, където по-рано през деня е имало протест под надслов "Животът на чернокожите е от значение".

На публикувани в "Туитър" кадри се виждат парамедици, оказващи помощ на трима души, които са паднали на земята и кървят.

Министърката на вътрешните работи Прити Пател заяви в "Туитър", че е дълбоко обезпокоена от станалото. Районът на нападението е отцепен и полицията призовава хората да избягват тази зона.

Няколко часа по-късно премиерът Борис Джонсън нарече случилото се "ужасаващ инцидент".

"Мисля си за хората, засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг", каза Джонсън в "Туитър" и благодари на службите за спешна помощ, които са се притекли на помощ на пострадалите.

Според източници по сигурността, цитирани от Прес асосиейшън и телевизия "Скай нюз", се подозира терористичен мотив при атаката в парк в града.