Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайските власти повдигнаха официални обвинения в шпионаж на двама канадци, задържани през декември 2018 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Майкъл Ковриг, бивш дипломат в Пекин, и Майкъл Спавър, консултант, бизнесмен и експерт по Северна Корея, са обвинени в шпионаж и в разгласяване на държавни тайни, става ясно от две днешни изявления на китайската прокуратура.

Двамата мъже бяха задържани през декември 2018 г., няколко дни след ареста в Канада, по искане на американското правосъдие, на финансовата директорка на китайския телекомуникационен гигант "Хуавей" Мън Ванчжоу.

Мън, която е дъщеря на основателя на "Хуавей", бе обвинена от Съединените щати, че е заобиколила американските санкции срещу Иран. Арестът й в края на 2018 г. предизвика дипломатическа криза между Отава и Пекин, припомня Франс прес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.