Сюжетът със снимките от спалнята на премиера Борисов, "пикантният" запис с глас, наподобяващ този на министър-председателя, както и последвалите обяснения от негова страна с акцент - президентът Румен Радев, който пуска дрон, за да го следи, се оказаха идеална основа за изобилие от коментари, колажи и разнообразни интерпретации  в социалните мрежи.

Ето и някои от тях:

"Дронът на Радев" особено разпали въображението на потребителите на фейсбук и т.н. 

"Президентът си позволява да си вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. Като кажа на охраната, че ще го сваля, той го прибира. Докарва ми го на терасата, пред входа. Много пъти. Когато ги извикам и ги попитам защо не реагират, вдига ми го на един метър, може да носи взрив, 500 грама, да го пусне – те казват, че президентът го управлява", разясни на пресконференцията в сряда Борисов.

"Война на дронове"

"Исторически хумор": "Война на дронове" е добро обобщение на особената политически ситуация и отношения между първите мъже в държавата.

 

"Продавам президентски дрон"

И отново малко към дрона - оказа се, че президентската машина се продава. Или поне така твърди находчив потребител в платформата olx, който е пуснал обява: "Продавам президентския дрон - в гаранция. Управляван е само от НАТО-вски пилот. Радев ме помоли да му го пусна тук, понеже го разкрили и вече не му трябвал. Не искал да се кара повече с ББ. Китайски е! Махнах му и камуфлажа. Към г-н Божков - Има някакви останали снимки във вътрешната памет, която е 8ГБ."

И още една възможност от Иван Червенков: 

А потребители уточняват още важни параметри: пачконосимост, в чекмеджета влиза ли, има ли място за експлозиви.

Освен визуални - шегите станаха и с литературен подтекст. Например в статуса на евродепутата и бивш началник на кабинета на Радев Иво Христов: 

Продължиха и шегите по адрес на тихото действие отзад на ДПС:

И още малко за дрона:

Ето и едно алтернативно предложение:

Самуил Петканов пък не пропусна да коментира твърде едрите банкноти в шкафа: 

"Двойникът"

А дали това наистина е Борисов? Всъщност може да е най-известният му двойник.
 
 

А политологът Огнян Минчев обясни доста особената ситуация така:

"Тежък ден... Започна с твърдението, че първият либерал е Луцифер, а последният - Антихриста. И че свободата - Статуята на Свободата - е всъщност манифестация на Луцифер. Продължава с дрона на президента, надничащ в спалнята на премиера. Страх ме е да си помисля докъде могат да стигнат козните на лукавия, докато мръкне... "

"Разследването за дрона, с който Радев следял Борисов, трябва да се възложи на най-подготвения (спец)прокурор, като задължително се отчете миналогодишния оперативен опит с пръскачките пред парламента", предложението на адвокат Емил А. Георгиев.