Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Властите на Корейската народнодемократична република ще изпратят военни подразделения в района на туристическия комплекс в планината Кумган и град Кесон за осъществяване на отбранителни мероприятия, защитавайки се от евентуални действия на Република Корея. Това съобщи ТАСС, цитирайки севернокорейската информационна агенция КЦТА, която се позовава на представител на Генералния щаб на Корейската народна армия.

По думите му Пхенян има намерение също така да поднови всички видове военни учения близо до границата си с Южна Корея.

Южна Корея разполага самоходни гаубици К-55 по границата си със Северна Корея.

Напрежението между Северна и Южна Корея рязко се засили напоследък заради пропагандни материали, пускани от въздуха над територията на Северна Корея от избягали севернокорейци и южнокорейски активисти.

Пхенян поиска от Сеул да вземе мерки срещу кампанията с листовките, в които се критикуват севернокорейския лидер Ким Чен-ун и нарушенията на човешките права. Северът заплаши да прекъсне линиите за комуникация с Юга и да излезе от военното споразумение със Сеул. Вчера Северна Корея взриви южнокорейския офис за връзка в Кесон.

Южнокореец гледа взривяването на бюрото за връзка в Кесон в телевизионни новини на публичен екран.

В понеделник Южна Корея е поискала от КНДР да приеме нейни специални пратеници, но е получила отказ, съобщи днес КЦТА. Като причина за отказа се посочва неправилната преценка на Сеул на актуалното състояние на двустранните отношения.

Кризата в отношенията е предизвикана от "безотговорността на южнокорейските власти, тя не може да бъде решена никога и може да бъде преодоляна само когато "бъде платена достатъчно голяма цена", се казва в съобщението на КЦТА.

Предложението на Сеул за изпращане на специални пратеници в Пхенян е било отхвърлено от Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която е първи заместник-председател на отдел на ЦК на Корейската трудова партия, става ясно от информацията на КЦТА, цитирана от БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.