Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ценко Чоков е в състояние да изпълнява задълженията си на кмет на Галиче, решиха 9 от 11 членове на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, съобщи Нова телевизия.

Причината за гласуването бе искане на Централната избирателна комисия за предсрочно прекратяване на мандата му. Според тях Чоков логично не може да изпълнява задълженията си от ареста, където е от 10 месеца. Казусът се разглежда за втори път, разглеждан е и от Инспекцията по труда и Окръжната прокуратура във Враца.

От ОИК коментират, че проблемът е в закона, в който липсва възможност да бъде освободен кмет така, и че не е в тяхната компетентност да вземат това решение - затова и са гласували против.

Кметът на Галиче бе арестуван заедно със сина си Мартин през май 2016 г и му бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.