Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Централната избирателна комисия (ЦИК) е изпратила писмо до общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, че мандатът на кмета на Галиче Ценко Чоков трябва да бъде предсрочно прекратен. Причината е, че вече 10 месеца той не може да изпълнява задълженията си, тъй като е в ареста заради повдигнати обвинения, съобщи БНР.

Според ЦИК има основание за прекратяване на правомощията на Чоков в Закона за местната власт и местната администрация. В чл. 42 са изброени случаите,  които Общинската избирателна комисия може да вземе решението. Комисията ще заседава идната седмица по казуса. Ако тя прецени да прекрати правомощията на кмета на Галиче, той може да отправи възражение в тридневен срок. 

Ако Чоков бъде отстранен предсрочно от поста си в Галиче тярбав да бъдат насрочени частични избори за кмет. До избирането и полагането на клетва на такъв Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.