Директорката на частното училище „Езиков свят”, в което е учил Йоан Матев, задържан за убийството на Георги  в Борисовата градина, изпрати позиция до медиите, в която отхвърля опитите тя и колегите ѝ да бъдат представени пред обществото като пряко замесени в прикриването на престъплението.

Василка Николова се заканва да съди всеки, който петни името ѝ.

„Тежестта на извършеното престъпление и големият медиен интерес по никакъв начин не могат да оправдаят погазването на всички юридически и морални принципи по отношение на мен и моите колеги, които биваме представени пред българското общество като пряко замесени в прикриване на престъпното деяние”, се казва в съобщението на Василка Николова.

„С тези непрофесионални и юридически неиздържани медийни публикация се нанасят трудно поправими морални вреди най-вече на пострадалото семейство и се създават пречки на компетентните органи да изпълнят обективно и безпристрастно задълженията си в наказателното производство”, подчертава тя.

Според нея "същевременно се разпалва напълно ненужно обществено напрежение и омраза, в центъра на които се оказват работещите в „Езиков свят” и техните семейства".

В позицията се подчертава, че съгласно българското законодателство вината на всеки един гражданин в извършване на престъпление се доказва единствено с влязла в сила осъдителна присъда.

„Ето защо моля незабавно да се спре безпрецедентната медийна атака, насочена срещу мен лично и срещу моите колеги във връзка с убийството на Георги Игнатов и призовавам да бъдат оставени прокуратурата и съдът да изпълнят задълженията си съгласно закона”, пише директорката.

Накрая завършва със заплаха:

"Декларирам, че ще преследвам по съдебен път всеки следващ опит да се петни моето име на човек и професионалист, градено с години, както и на Частното езиков училище "Езиков свят" като образователна институция".