Струва ми се, че моделът на поведение "ББ" е изчерпан. Той стигна до своето абсолютно отрицание:

1. ББ като просто човек от народа доведе до агресивната експанзия на прости и простаци на всички нива на властта.
2. ББ като говорещ с думи прости и ясни доведе до тотално опростачване на езика на управниците във всяка една дейност, дори в културата и образованието.
3. ББ като безсребърник, даже не вземащ заплата, доведе до превръщането на корупцията от съпътстваща политиката дейност до другото, истинското име на политиката.
4. ББ като строител, построител, градящ, изграждач доведе до постоянно, лавинообразно рушене на всичко с прерязана от него лента - дупки, ронящ се асфалт, лющеща се мазилка, падащи тавани, пустеещи стадиончета без съоръжения за спорт и трибуни без стадиони - защото се е строяло, за да се забършат европари и държавни поръчки, за да се удари кьоравото и то от свои, макар и некадърни и безотговорни фирмички и заинтересовани от количеството пари, а не от качеството на строителството главни (гладни) изпълнители.

Толкова повече при това пълно изчерпване на модела "ББ" ми е непонятно защо КН се прави на "ББ в пола" - говори мъжкарански като него и на границата на цензурната лексика, перчи се с мачовска дрезгавина в гласа, използва бабаитски похвати на предизвикателно поведение, неглижира външността си до вид на току-що излязла от фитнеса и забравила гребена си, но пък попрекалила с евтин дезодорант.

Този модел "ББ" фалира и да се правиш на "Мачото от народа", който спуква от бой на избори и натиква опонентите в най-тъмното място на кучето, а храни алчните коалиционни партньори с пържолки като своите овчарски кучета вече е в небитието на политиката ни.

КН има на какво да заложи, още повече, че е жена. Това днес, точно днес не е никак малко. И може да се превърне в инвестиция с висока степен на възвращаемост...

Препечатваме коментара от страницата във фейсбук на автора. Заглавието е на редакцията.