Категорично сме "за" плоския данък, всяко пипане на данъците ще увеличи сивия сектор. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Европейски форум "Предприемачество за растеж".

Борисов изтъкна, че борбата с контрабандата трябва да продължи, защото това генерира ресурс в бюджета.

За пореден път той наблегна на образованието като акцент в предизборната програма на ГЕРБ. Лидерът на партията изтъкна, че от образованието зависи доколко е конкурентноспособна работната ни ръка.

"Ние сме малки като държава. Живата сила, живата работна ръка е изключително важна", коментира Борисов.

Според него не само в София, но и в останалите градове трябва да се правят инвестиции. Борисов обясни, че за едната част на България - тази към Благоевград - вече са направени големи инвестиции, особено като се има предвид усилияние строеж на магистрала "Струма".

Борисов обеща ако ГЕРБ дойде на власт бюрокрацията и администрацията да започнат да работят за хората и бизнеса от първия ден.

"В общи линии от идентифицираните проблеми, другият който мори и създава усещането за корупция, за нещастие ако щеш, това е бюрокрацията. Вече имаме закони, имаме агенция за електронно управление, имаме знанията как да стане. В много от министерствата дори е направено", допълни Борисов.

Той обяви, че най-големият проблем на ГЕРБ е това, че партията е скучна, прогнозируема и се знае какво ще направи.

"Нищо не можем да излъжем, нищо не можем да ви обещаем повече от това, което казах", заяви Борисов.

Той каза, че би искал да се вдигнат доходите на българите, за да бъдат те щастливи, но това може да стане когато държавата е стабилна, спокойна и прогонозируема.

"ГЕРБ е на 10 години, всичко това, което е изброих е в рамките на 10 години. Ако бяхме на 130 години, сигурно и ние щяхме да имаме на Бузлуджа една неподдържана чиния", каза още Борисов.

Той каза още, че се интересува кой е предложил смяната на главния секретар на МВР Георги Костов.

"Като гледам в държавата няма пилот. Да се объркат всички за пореден път... Кой го сменя, защо го сменя, какви са мотивите. Оказва се, че на Огнян Герджиков му се обаждат да го сменя", каза Борисов.