Следващият iPhone по всяка вероятност "8" ще има 3D скенер, който разпознава лица и се отключва, щом засече чертите ни, съобщават анализатори от JPMorgan.

Днес пък бе потвърдена сделка за израелския стартъп RealFace, който Apple купуват за няколко милиона долара. Тяхната технология използва изкуствен интелект с дълбоко обучение (Deep Learning) и вероятно ще бъде вградена в следващия смартфон на американската компания.

Скенерът обаче ще добави 10 до 15 долара към базовата цена на iPhone 8, което може да се отрази и на финалната цена. Което означава или по-скъп iPhone, което е малко вероятно, или по-малка печалба на бройка за компанията в Купертино.

Новият смартфон ще има и сгънат по краищата OLED дисплей, по-ярък и определено по-интересен от стандарта досега, но той също по всяка вероятно вдига цените на компонентите.

За сметка на това може хората на покойния Стийв Джобс да се откажат от четеца на пръстови отпечатъци, който, въпреки че беше сред най-добрите примери на пазара, не бе харесан от всички.

Разпознаването на лица не е нова технология за смартфоните, но както обикновено Apple изчаква с иновациите, за да ползва по-развитата технология.