Поредно заседание на служебния кабинет. Решение за назначаването на още 7 нови областни управители... Както и още 20-ина точки в дневния ред. Ето и малко от атмосферата на днешното заседание на кабинета, в който повечето министри остават сравнително непознати за широката публика. Макар че от Реформаторския блок днес ги обвиниха, че изпълняват мокри поръчки срещу тях. И хвърлят кал срещу доброто име на вече бивши министри.

И влиза министър-председателят Огнян Герджиков...
Служебните министри постепенно заемат местата си.
Рашко Младенов в новата си роля на министър на културата.
Двама вицепремиери - Малина Крумова по еврофондовете и Илко Семерджиев, който е и здравен министър.
Финансовият министър Кирил Ананиев в компанията на Мария Павлова, министър на правосъдието, и Стела Балтова, на туризма.
Оживление преди началото на заседанието.
Министърът на образованието Николай Денков се превърна в център на скандал през последните дни, като влезе в обяснителен режим с предшественичката си Меглена Кунева. До него колегата му земеделският министър Христо Бозуков обмисля кой ще е новият шеф на фонд "Земеделие". Името му трябва да стане известно днес.
България закъснява с подготовката за европредседателството, каза пред колегите си вицепремиерът Деница Златева (най-вляво) 
Илко Семереджиев е сред министрите. Той не пести критиките към предшественика си Петър Москов и последователно ревизира решения на министъра-реформатор. Най-яркият пример е с т.нар. пръстов отпечатък.