Премиерът Бойко Борисов планира пролетен ремонт - ще си санира къщата в Банкя. За това министър-председателят в оставка ще търси услугите на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Това каза самият Борисов на посещение в Айтос, където разгледа санирана сграда по държавната програма.

"Аз сега напролет, като съм по-свободен, ще санирам у Банкя къщата. И викам сега да дойде Корнелия да ми я санира, знаеш ли колко ще е хубаво. Ама не искат... не щат", каза той.

Премиерът разпита хората за това колко са доволни от резултатите. Всички потвърждават, че има разлика и температурите в апартаментите са много по-добри. Премиерът се учуди:

"Е как, вие в парламента не слушате ли какво става? Не гледате ли телевизия? Сега разбрах, че тук идват да говорят, че от 2018 година щели да вземат по хиляда лева данък. Такива лъжци, такива манипулатори... просто... Как си представяте на един блок да е 1000 лв. данъка, на другия - без. И цените за парното падат. Топличко."

Той добави, че за тези пари "не ми се свиди", защото отивали директно при хората.

"Нито те знам от коя партия си, нито кой си. Ама живееш тука? И ти е направено", обяснява Борисов на възрастен айтослия.

"Аз съм от никоя", отговаря той.

Борисов анализира и санирането:

"Аз това им казвам на Корнелия и другите: най-контролираното строителство е това. Щото си тука по цял ден и ги гледаш майсторите. И казват, че е изпипано. Има разлика"

Премиерът посещава града задено с министърката в оставка Ивелина Василева за инвестирането на 19 млн. лв в пречиствателна станция.