В удобен за гледане час в България ще е мачът на Григор Димитров от третия кръг на турнира "Аустрелиън оупън" срещу Ришар Гаске (Франция). Очаква се двубоят да започне около 12 часа по обед на централния корт "Род Лейвър".

Първа в програмата от вечерната сесия на арената е срещата Дария Гаврилова (Австралия) - Тимеа Бачински (Швейцария) - от 10 часа наше време.

Гаске е сред неудобните съперници на Димитров в АТП тура. От 6 мача помежду им българинът е спечелил само един - последният, на "Мастърс" турнира в Шанхай през миналата есен с 6:4, 6:4.

В предишната фаза Гришо обърна корееца Хьо Чун с 3:1 сета, а французинът постигна лесен успех срещу аржентинеца Карлос Берлок с 3:0 за малко повече от час. И двамата се намират в отлична форма.

А им се открива и страхотен шанс, тъй като фаворитът в този поток Новак Джокович бе елиминиран от узбека Денис Истомин и поне до четвъртфиналите битката е доста непредсказуема.

Григор и Гаске са съседи в световната ранглиста - съответно 15-и и 18-и. Подобно на първата ни ракета, 30-годишният французин също започна годината с титла. Той триумфира в смесените двойки на турнира "Хопмън къп".

Анди Мъри се класира на осминафиналите след 3:0 (6:4, 6:2, 6:4) срещу Сам Куери (САЩ). Лидерът в световната ранглиста още не е загубил сет в Мелбърн и след отпадането на шампиона Джокович твърдо е фаворит №1 за титлата.

Четвъртият поставен Стан Вавринка също е в 4-тия кръг след обрат срещу сърбина Виктор Троицки - 3:6, 6:2, 6:2, 7:6(7).

Продължава приказката на 53-тия в света британец Дан Евънс, който взе скалпа и на един от представителите на домакините - Бърнард Томич, със 7:5, 7:6(2), 7:6(3). Евънс преодоля в предишния кръг седмият в ранглистата Марин Чилич.

Винаги жадната за сензации британска преса е впечатлена от факта, че в края на миналия сезон Дан е изоставен от "Найки", играе без голям спонсор и сам купува екипите си.